Dominant Ajax wint na flitsende start ook van Wolfsberger AC

Ajax heeft ook zijn derde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Ondanks een bliksemstart ging het tegen Wolfsberger AC wel iets moeizamer dan tijdens de eerste wedstrijden.

Deze zomer schoot Ajax uit de startblokken, want RKC Waalwijk en FC Utrecht werden met respectievelijk 6-1 en 5-1 verslagen. Tegen die laatste club stond het donderdag bij rust zelfs al 5-0. Vijf dagen later wachtte tijdens het trainingskamp in Bramberg het oefenduel met Wolfsberger AC, dat afgelopen seizoen als derde eindigde in de Oostenrijkse Bundesliga.

Ajax-trainer Erik ten Hag zag dat Ajax al vroeg op voorsprong kwam. Nadat Donny van de Beek in de tweede minuut nog rakelings naast had geschoten, was het een minuut later wél raak. Ajax zette druk op de verdediging van Wolfsberger AC na een doeltrap en veroverde de bal. Van de Beek tikte de bal slim door naar Quincy Promes, die voor de vroege Amsterdamse treffer zorgde.

Het bleek het enige doelpunt van de eerste helft en halverwege voerde Ten Hag tien wissels door. Alleen doelman Kjell Scherpen mocht blijven staan, Mohammed Kudus maakte zijn officieuze debuut. Ook nu duurde het niet lang voor Ajax scoorde, want in de 53ste minuut werd het 0-2. Ryan Gravenberch ging een een-tweetje aan met Lassina Traoré, waarna hij van dichtbij scoorde. Aan de andere kant onderscheidde Scherpen zich even later met een goede redding.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-2 overwinning voor Ajax, dat zaterdag zijn volgende oefenwedstrijd speelt. Red Bull Salzburg is dan vanaf 16.00 uur de tegenstander. Verder spelen de Amsterdammers deze maand nog tegen vier Duitse clubs: Holstein Kiel, Hertha BSC, Eintracht Frankfurt en Union Berlin.