Domenech: 'Ik wens mijn opvolger veel succes'

Frankrijk ging dinsdag met 2-1 onderuit tegen Zuid-Afrika, waardoor het als laatste eindigde in Groep A. Het derde groepsduel betekende tevens het afscheid van Raymond Domenech.

Domenech: 'Ik wens mijn opvolger veel succes'

'Ik hou van Les Bleus', reageerde Domenech na de ontluisterende uitschakeling tegen Zuid-Afrika. 'Frankrijk zal niet vergaan, het zal altijd blijven leven. Dit team heeft alles om succesvol te zijn.'

'We hebben de afgelopen dagen te veel energie verspild. Het is nu echter niet de tijd om conclusies te trekken. Of ik nog wat wil zeggen tegen het Franse volk? Dat ik teleurgesteld ben en dat dit team veel potentieel heeft. Ik wens mijn opvolger en het team veel succes.'

Domenech was sinds 2004 bondscoach van Frankrijk. Onder zijn leiding verloor het de WK-finale in 2006 van Italië, maar de vier jaren die daarop volgden waren uiterst teleurstellend. Domenech wordt als bondscoach opgevolgd door Laurent Blanc, die overkomt van Girondins Bordeaux.

De veelgeplaagde Franse bondscoach weigerde na de definitieve uitschakeling op het WK de coach van Zuid-Afrika, Carlos Alberto Parreira, een hand te geven. Klik hier voor de beelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen