Dolgelukkige Simeone bereikt bijzondere mijlpaal met minimalistisch Atléti

Reacties

Diego Simeone is zeer tevreden over de krappe overwinning van Atlético Madrid tegen Levante op zondag, die symbool stond voor de bijzondere mijlpaal en cijfers die de ploeg onder zijn leiding heeft bereikt.

Dolgelukkige Simeone bereikt bijzondere mijlpaal met minimalistisch Atléti

Het was de tweehonderdvijftigste zege uit 407 officiële duels van Simeone met Atlético, waar hij sinds december 2011 de baas is. Alleen clubicoon Luis Aragonés won vaker als trainer van de Madrileense club: 308 keer in 611 wedstrijden.

Antoine Griezmann was opnieuw beslissend voor het elftal van Simeone. De laatste zes treffers van Atléti kwamen van zijn voet. Zijn rake strafschop was dubieus: Levante-verdediger Nikola Vukcevic kreeg de bal ongelukkig op zijn hand bij een lage voorzet en de videoarbitrage gaf Atlético een penalty. De spelers van Levente waren woest. De club heeft zelfs in een statement om opheldering gevraagd bij de technische commissie van de Spaanse scheidsrechters.

Ondanks de magere marge is Simeone lovend over het optreden van Atlético. 'Als dit niet de beste wedstrijd van het seizoen was, dan was het in ieder geval een van de beste, naast die tegen Borussia Dortmund (2-0 zege, red.). Vooral omdat we de tegenstander echt onder druk hebben gezet, er een doelpunt is afgekeurd en Stefan Savic geblesserd uitviel, maar we ons herpakt hebben.'

De uitslag van zondag kwam niet als een enorme verrassing. Onder Simeone wint Atlético bijna de helft van haar wedstrijden met een minimale marge (43%), berekende Marca. Het meest behaalde resultaat in zijn periode is 1-0 (of 0-1), in 28% van de duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.