Dolend Sparta ontslaat Pastoor na historische vernedering

Reacties

Alex Pastoor is ontslagen als trainer van Sparta Rotterdam. Het zwaar vernederende verlies in de stadsderby tegen Feyenoord is hem fataal geworden. Door die keiharde nederlaag heeft Sparta nu evenveel punten als, maar een minder doelsaldo én een wedstrijd minder dan, hekkensluiter Roda JC Kerkrade. Dolf Roks is voorlopig de eindverantwoordelijke.

Dolend Sparta ontslaat Pastoor na historische vernedering

De Kasteelclub verloor zondagmiddag met 0-7 van de grote broer uit Rotterdam-Zuid, dat blijkt voor het bestuur van Sparta de druppel te zijn geweest. Al langer gonsde het van de geruchten over de toekomst van Pastoor, die bij Sparta nooit echt onomstreden was. Hij leidde de ploeg weliswaar van de krochten van de Jupiler League terug naar de Eredivisie, maar de trainer bleef veelbesproken.

Vorig seizoen bleef hij met Sparta net boven de degradatiestreep: de vijftiende plek betekende dat de Rotterdammers geen nacompetitie om lijfsbehoud hoefden te spelen. Dit seizoen verloopt vooralsnog echter dramatisch. Sparta won pas twee keer (van FC Twente en FC Groningen) en speelde vijf keer gelijk, de overige negen duels gingen verloren. Met een nieuwe trainer aan het roer hoopt Sparta nu dus alsnog het vege lijf te redden.

'Prestaties Sparta worden met name technisch directeur Pastoor aangerekend'

Voorlopig worden de honneurs waargenomen door Dolf Roks. De 55-jarige Zeeuw is momenteel hoofd jeugdopleiding én hoofd scouting bij de Rotterdammers. Hij leidt de komende dagen de trainer én het uitduel van volgende week bij FC Groningen, daarna komt de club met een definitieve oplossing. Roks was in het verleden al onder meer assistent-trainer, hoofdcoach en technisch directeur bij Sparta.

Direct ná de nederlaag sprak Pastoor nog over zijn eigen toekomst. Toen stelde hij nog niet bang te zijn voor, of bezig te zijn met, een eventueel ontslag. Ook werd hij geconfronteerd met uitspraken van voorzitter Rob Westerhof. Die sprak na de wedstrijd: 'Er zullen harde maatregelen worden genomen, jullie kunnen wel raden welke.' Daarop antwoordde de inmiddels op straat gezette trainer: 'Westerhof blinkt uit in onhandige uitspraken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.