Dolend PEC Zwolle komt als geroepen voor FC Groningen

Reacties

FC Groningen heeft voor het eerst in negen competitieduels weer eens gewonnen. Voor PEC Zwolle houden de belabberde resultaten juist aan door de 2-0 nederlaag in het hoge noorden.

Dolend PEC Zwolle komt als geroepen voor FC Groningen

Vooraf was duidelijk dat beide ploegen snakten naar een zege. De thuisploeg won voorafgaand aan vandaag al acht keer niet en speelde daarvan zes keer gelijk. PEC, dat in de eerste seizoenshelft nog zo uitmuntend presteerde, had uit de laatste zeven optredens slechts vier punten gehaald.

Toch ging het voor de wedstrijd niet alleen over het sportieve aspect. De fans van FC Groningen zongen uit volle borst mee toen voor Antoine van der Linden het You'll never walk Alone werd gedraaid. Het zesjarige dochtertje van de oud-verdediger en huidige assistent-coach van de beloften van FC Groningen overleed vrijdag. Groningen speelde vanwege de trieste gebeurtenis met rouwbanden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het eerste bedrijf was de eerste échte kans voor Groningen, Tom van de Looi schoot in kansrijke positie naast. In de 25ste minuut was het wel raak voor Groningen, dat geregeld in het zadel werd geholpen door de Zwollenaren. Ook bij de 1-0 was dat het geval, want Ryan Thomas liep op ongelukkige wijze een voorzet van Tom van Weert in zijn eigen goal.

Ook in het vervolg van de eerste helt waren de grootste kansen voor Groningen. Ajdin Hrustic zag zijn inzet maar rakelings naast gaan en een gracieuze stift van Mimoun Mahi, die op dat moment wel helemaal vogelvrij stond, bleef via de lat uit het doel.

Na rust kwam PEC wel wat beter voor de dag. Opvallend was de invalbeurt van Sepp van den Berg, de pas zestienjarige debutant centraal in de achterhoede. De jonge verdediger zag hoe PEC naarmate het laatste fluitsignaal naderde, meer aandrong. Groningen kwam goed weg toen Mustafa Saymak een fraaie kans onbenut liet en Thomas oog in oog met doelman Sergio Padt naliet zijn eigen goal goed te maken, hij raakte de lat. In de slotfase van het matige duel bleef Groningen zonder al te veel moeite overeind en maakte Hrustic met een van richting veranderd schot zelfs nog de 2-0, waardoor de noorderlingen voor het eerst in 2018 wonnen en nu dertiende zijn.

PEC is nog steeds zevende, een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. De vormcurve en de steeds meer slinkende afstand tot de middenmoters zullen coach John van 't Schip evenwel zorgen baren. Van den Berg pakte in de slotfase nog een Eredivisie-record, hij werd de jongste speler ooit met een gele kaart.

'Bij PEC dachten ze waarschijnlijk dat de aftrap pas om half drie was'

In aanloop naar het duel stond VI al stil bij het presteren van PEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.