Dolend AS Roma hoort een striemend fluitconcert

Reacties

AS Roma blijft belabberd presteren in Italië. De ploeg van trainer Rudi Garcia ging maandagavond op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Sampdoria en is daardoor al vijf competitieduels op rij zonder zege. Bovendien wonnen de Romeinen al sinds 30 november niet meer in eigen huis, hetgeen het striemende fluitconcert van de eigen aanhang verklaarde.

Dolend AS Roma hoort een striemend fluitconcert

De Romeinse fans toonden immers genoeg te hebben van het matige spel van de ploeg die dit seizoen nog als grootste concurrent van de aanstaande kampioen Juventus gezien werd. Inmiddels moet Garcia zich niet alleen over zijn baan zorgen maken, maar ook over het behoud van de tweede plaats.

Na een 0-0 ruststand sloeg Samp  in het laatste half uur toe. Lorenzo di Silvestri zag de bal na een scrimmage voor zijn voeten vallen en schoot raak: 0-1. Een klein kwartier voor het einde maakte Luis Muriel aan alle twijfel een einde. In eerste instantie raakte hij nog de paal, maar toen hij de bal opnieuw op een presenteerblaadje kreeg was het wel raak.

In de slotfase vertaalde de Romeinse frustratie zich nog naar een rode kaart voor Seydou Keita. Hij kreeg een gele kaart en maakte al applaudisserend zijn onvrede over arbiter Gianpaolo Calvarese kenbaar. De Malinees mocht daarop direct inrukken. In de stand kwam geen verandering meer.

Gefluit
Daardoor zocht AS Roma onder begeleiding van gefluit en gejouw met het schaamrood op de kaken de kleedkamers op. De eens zo riante voorsprong op de achtervolgers is geslonken tot een puntje op rivaal en stadgenoot Lazio en nog maar vier punten op Napoli. Fiorentina en de tegenstander van vanavond staan maar vijf punten onder de dolende ploeg van Garcia, die serieus moet vrezen voor het missen van Champions League-kwalificatie. Dat zijn formatie sinds de 4-2 zege op Inter in eigen huis (30 november 2015) vervolgde met zeven thuisduels zonder overwinning (zes remises en de nederlaag van vanavond) is immers schrijnend. Voor Juventus is het kampioenschap met veertien punten voorsprong op AS Roma bovendien slechts een kwestie van tijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.