Dolblije Hancko schaart zich in rijtje met Neymar, Podolski en Sükür

Reacties

David Hancko kende een prettige interlandperiode. Maandagavond deed hij met zijn land Slowakije uitstekende zaken in de strijd om een EK-ticket. Daarnaast scoorde de verdediger van Feyenoord, waarmee hij zich in een illuster rijtje plaatste.

Dolblije Hancko schaart zich in rijtje met Neymar, Podolski en Sükür
© Ziggo Sport
Slowakije
Slowakije
3 - 0
Liechtenstein
Liechtenstein

Iets meer dan negen seconden had Hancko in de interland tegen Liechtenstein nodig. Nota bene oud-Feyenoorder Robert Bozenik bracht zijn landgenoot in stelling. Daarmee was het verzet van de outsider direct gebroken. De razendsnelle treffer ging in Slowakije de geschiedenisboeken in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nooit eerder maakte Slowakije zo vroeg in de wedstrijd een doelpunt. Dat record was tot dusverre in handen van Szilárd Németh. Hij had in 2001 achttien seconden nodig om toe te slaan tegen Azerbeidzjan. Na 22 jaar is zijn naam echter door Hancko uit de boeken gewerkt.

'We hadden deze situatie getraind', legde Hancko na de wedstrijd aan het Slowaakse Sport Pravda uit. De linkspoot was dolblij met de start van Slowakije, dat binnen zes minuten nog twee keer scoorde. 'Bozenik heeft de bal uitstekend voor mij weggelegd. Panklaar. Ik ben blij dat hij viel. We waren efficiënt en sloegen meteen toe. Daarmee gaven we het publiek wat moois. Dit zijn drie belangrijke, maar ook noodzakelijke punten.'

Door de treffer heeft Hancko zich in een illuster rijtje geplaatst. De sterkhouder van Feyenoord, die vorig seizoen de landstitel veroverde, komt met stip de toptien binnen van snelste doelpuntenmakers in interlands aller tijden. Zo staat de Braziliaan Neymar op nummer tien, terwijl Lukas Podolski de lijst aanvoert. Hancko heeft Hakan Sükür uit de topvijf gewerkt. De Turk had op het WK in 2002 iets meer dan een seconde meer nodig dan de publiekslieveling van Feyenoord.

Snelste interlandtreffers aller tijden:

Doelpuntenmaker Nationaliteit Wedstrijd Jaartal Seconden
1. Lukas Podolski DUI Duitsland - Ecuador 2013 6
2. Christian Benteke BEL België - Gibraltar 2016 8,1
3. Davide Gualtieri SMA San Marino - Engeland 1993 8,3
4. Paul Onuachu NIG Nigeria - Egypte 2019 9
5. David Hancko SLO Slowakije - Liechtenstein 2023 9,5
6. Hakan Sükür TUR Turkije - Zuid-Korea 2002 10,8
7. Diego Souza BRA Australië - Brazilië 2017 12
8. IM Vijayan IND India - Bhutan 1999 12
9. Yan Naing Oo MYA India - Myanmar 2017 13
10. Neymar BRA Brazilië - Honduras 2016 14
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.