Dolblije Donald: 'De tweede helft was echt gekkenwerk'

Een gelijkspel dat voelt als een overwinning. Dat is wat trainer Ruud Brood en middenvelder Mitchell Donald van Roda JC Kerkrade overhielden aan de wedstrijd tegen Vitesse.

Brood zag zijn ploeg met 3-0 achter komen, hoewel de Limburgers zelf in de eerste helft kansen genoeg hadden op een treffer. 'Het verschil met Vitesse was dat we verdedigend niet goed stonden', luidde de analyse van Brood tegen Eredivisie Live. 'Drie kansen leverden drie goals op. Je zou zeggen dat het dan een hele vervelende avond zou worden.'

Maar dat werd het niet voor de ploeg uit Kerkrade. 'Uiteindelijk voelt het wel als drie punten, aangezien je 3-0 achterstaat. Dit moeten we ook brengen in uitwedstrijden, tot het einde van de competitie.'

De zorgen voor de ploeg uit Kerkrade zijn echter nog niet voorbij. AZ staat in veilige haven, heeft drie punten meer en bovendien nog een wedstrijd tegoed (zondag thuis tegen FC Utrecht).

De maker van de 3-3 was ook zeer content met het gelijkspel. Mitchell Donald: 'De tweede helft was gekkenwerk, echt gekkenwerk. Een goal die wordt afgekeurd, een bal op de paal, maar uiteindelijk zijn we blij met een punt.'

'We begonnen goed, totdat de eerste tegengoal viel. Maar we geven nooit op. Het zag er niet mooi uit, maar het eindresultaat wel. We moeten de kleine foutjes eruit halen. Zeker gezien de situatie waarin wij verkeren.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.