Dolblije De Jong maakt excuses voor 'allerslechtste duel van het seizoen'

Reacties

De Graafschap-trainer Henk de Jong is dolgelukkig dat zijn ploeg zondagmiddag is gepromoveerd naar de Eredivisie. De Superboeren waren in de return van de finale van de play-offs met 2-1 te sterk voor Almere City FC.

Dolblije De Jong maakt excuses voor 'allerslechtste duel van het seizoen'

De spanning en nervositeit was duidelijk voelbaar in De Vijverberg en dat leidde tot een slordige wedstrijd van beide kanten. Dankzij doelpunten van Tarik Tissoudali en Fabian Serrarens trok De Graafschap aan het langste eind, wat leidde toe een vreugde-explosie in Doetinchem.

Meteen na afloop werd De Jong voor de camera van FOX Sports getrokken. 'Dit was de allerslechtste wedstrijd die we dit seizoen gespeeld hebben', blikte de coach terug. 'Voetbal kan ook heel slecht zijn. Mijn excuses daarvoor. We hebben het gehaald, maar er was niets aan om naar te kijken', was De Jong kritisch.

De blik in zijn ogen verraadde echter dat het hem niet al te veel uitmaakte, en dat gaf hij dan ook toe. 'Het is mooi, man! Moet je kijken naar al die mensen. Niet normaal, joh. Geweldig!', stamelde de De Graafschap-trainer.

'We hadden van alles voorbereid voor deze wedstrijd, maar er kwam helemaal niets uit. Het was hotseknotsbegonia', lachte De Jong. 'Het was mooi, moet je kijken naar al die mensen. Lekker genieten, hoi!', om zich vervolgens in de feestvreugde te mengen.

'Promotie met een gouden rand voor De Graafschap'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.