De Graafschap dompelt Almere in rouw en keert terug naar de Eredivisie

Reacties

De Graafschap maakt na twee seizoenen zijn rentree in de Eredivisie. Zondag was in een sfeervol eigen huis een 2-1 overwinning op Almere City voldoende voor een terugkeer op het hoogste niveau.

De Graafschap dompelt Almere in rouw en keert terug naar de Eredivisie

De sfeeractie van de fans van De Graafschap voorafgaande aan het duel met Almere City was Eredivisie-waardig (zie video onder), maar de bezoekers lieten zich niet intimideren en begonnen goed aan het duel in Doetinchem. De uitclub wist dat het na de 1-1 van drie dagen geleden in Flevoland moest scoren tegen De Graafschap en tien minuten voor rust lukte dit. Silvester van der Water had een mooie actie in huis op de rand van de zestien, maar zag zijn schot gepareerd worden door keeper Filip Bednarek. De rebound was echter voor Jergé Hoefdraad, die er 0-1 van maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het antwoord van de thuisclub volgde nog voor rust. Fabian Serrarens hield in de zestien drie verdedigers van Almere City bezig en vond uiteindelijk met een simpele pass teamgenoot Tarik Tissoudali, die van dichtbij de 1-1 maakte. In het tweede bedrijf was de spanning op De Vijverberg nog meer voelbaar en dat kwam het voetbal niet ten goede.

Twintig minuten voor kwam De Graafschap voor het eerst op voorsprong. Daryl van Mieghem schoot vanuit een vrije trap op de paal, maar de bal kwam in de voeten van ex-Almere City-speler Serrarens, die de bal zo in het doel kon werken voor de 2-1. Een extreem spannende slotfase brak aan. Almere City had één doelpunt nodig voor de eerste promotie naar de Eredivisie in de clubgeschiedenis, maar er werd niet meer gescoord in Doetinchem. In de uiterste slotfase kwam de club uit Almere nog wel erg dicht bij de bevrijdende 2-2, maar De Graafschap ontsnapte na een scrimmage in de zestien.

Zodoende keert De Graafschap na twee seizoenen afwezigheid terug op het hoogste niveau van Nederland. De Superboeren mogen zich volgend seizoen samen met promovendi Fortuna Sittard en FC Emmen melden in de Eredivisie. FC Emmen schakelde eerder op de zondag Sparta Rotterdam uit in de andere finale van de play-offs.

'Promotie met een gouden rand voor De Graafschap'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.