Dolberg viert thuisdebuut met belangrijke eerste treffer voor Nice

Kasper Dolberg heeft zijn eerste doelpunt voor OGC Nice te pakken. De spits zorgde zaterdagavond voor de gelijkmaker tegen Dijón en had daarmee een belangrijk aandeel in de zege van zijn ploeg.

Nice
Nice
2 - 1
Dijon
Dijon

Dolberg maakte in de afgelopen transferperiode voor ruim twintig miljoen euro de overstap van Ajax naar Nice en deed vorige week voor het eerst mee bij zijn nieuwe werkgever. De Deen stond toen tot twaalf minuten voor tijd in het veld tegen Montpellier, maar kon een 2-1 nederlaag voor Nice niet voorkomen. Zaterdag maakte Dolberg zijn thuisdebuut en hij luisterde dit optreden direct op met een fraaie treffer.

Dolberg was na een halfuur goed voor de gelijkmaker. Adam Ounas (een andere nieuwkomer bij het ambitieuze Nice) zette de spits met een handige voetbeweging vrij voor Alfred Gomis en Dolberg stiftte de bal beheerst over de kansloze keeper heen. 1-1 was tevens de ruststand.

Kort na de onderbreking zette Youcef Atal Nice op voorsprong. Dolberg stond voor het doel te wachten op een voorzet van de vleugelspeler, die echter voor eigen succes ging. En met succes, want zijn poeier in de korte hoek vloog prachtig binnen. Dolberg werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald en zag vanaf de bank hoe Nice de drie punten niet uit handen gaf.

Nice heeft nu vier van zijn eerste zes competitiewedstrijden gewonnen en kan tevreden zijn over de start van het seizoen. De ploeg van Patrick Vieira staat tweede, met evenveel punten als koploper Paris Saint-Germain. Dinsdag gaat Nice op bezoek bij AS Monaco en vervolgens wacht de thuiswedstrijd tegen Lille, een van de drie tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Champions League.