Dolberg schiet droom Versailles aan duigen, Stengs blinkt uit

Reacties

Het sprookje van Versailles is voorbij. De vierdeklasser is dinsdagavond in de halve finale van de Coupe de France uitgeschakeld door OGC Nice. Kasper Dolberg maakte zijn zevende officiële doelpunt van het seizoen.

Dolberg schiet droom Versailles aan duigen, Stengs blinkt uit
Nice
Nice
2 - 0
Versailles
Versailles

Nice had gehoopt de spanning snel uit de wedstrijd te kunnen halen, maar Versailles bewees dat men het niet voor niets tot de halve finale had geschopt. De bezoekers beperkten zich bovendien niet enkel tot verdedigen en probeerden er zelf voetballend uit te komen. Nice kwam niet tot veel uitgespeelde kansen, al had men zeker wel kunnen scoren. De beste mogelijkheid was voor Khéphren Thuram, die bij een hoekschop net over kopte.

In de tweede helft was het gauw raak. Amine Gouiri drukte af na een voorzet vanaf rechts van Jordan Lotomba. De voorassist kwam van Calvin Stengs, die net als Pablo Rosario in de basis stond. Na een klein uur voetballen viel bijna de 2-0: Gouiri kon uithalen na een goede actie van de bij vlagen ongrijpbare Stengs en dwong Dan Delaunay tot een redding.

Door de minimale marge bleef Versailles hoop houden op een finaleplaats. Het zou de eerste keer sinds 2000 zijn dat een vierdeklasser de eindstrijd van de Coupe de France zou bereiken. Toen schopte het inmiddels bankroete Calais RUFC het tot de laatste twee. Dolberg schoot Versailles’ droom echter aan duigen. Na 73 minuten knalde de voormalig Ajacied raak na een prachtige actie van Gouiri.

Stengs en Rosario bleven negentig minuten staan. Justin Kluivert ontbrak vanwege een schorsing. In de finale van de Coupe de France neemt OGC Nice het op tegen Nantes of AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.