Dolberg rondt transfer af: 'Heb het gevoel dat hier iets te winnen valt'

Reacties

Anderlecht heeft de komst van Kasper Dolberg bevestigd. De Belgische ploeg neemt de Deen over van OGC Nice, dat hem afgelopen jaar verhuurde aan Hoffenheim.

Dolberg rondt transfer af: 'Heb het gevoel dat hier iets te winnen valt'
© Pro Shots

Volgens Belgische bronnen legt Anderlecht vierenhalf miljoen euro op tafel voor Dolberg. Dat is een schijntje van wat Nice ooit voor hem betaalde. De Franse club nam hem in de zomer van 2019 voor ruim twintig miljoen euro over van Ajax. Dolberg tekent een contract voor vier seizoenen bij Anderlecht en gaat spelen met rugnummer 12.

In totaal was Dolberg goed voor 24 treffers in 85 wedstrijden voor Nice. Afgelopen seizoen maakte hij in veertien optredens twee goals in Duitse dienst. 'Ik ben erg blij met deze nieuwe uitdaging', vertelt Dolberg aan de clubkanalen. 'Het was geen moeilijke keuze om naar zo'n grote club als Anderlecht te trekken. Ik ken Anderlecht al lang en ik voelde meteen aan dat ik goed bij het project en de speelstijl kan passen. Ik wilde hoe dan ook naar een club waar ik me comfortabel voelde en waar ik het gevoel heb dat er iets te winnen valt. Daarom ben ik hier.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We zijn enorm tevreden met de komst van Dolberg', vertelt technisch directeur Jesper Fredberg. 'Kasper heeft bij zijn vorige clubs en bij de Deense nationale ploeg al getoond wat zijn kwaliteiten zijn. We willen samen met hem zijn volledig potentieel benutten, want we zijn er rotsvast van overtuigd dat hij alles heeft om hier te slagen. Kasper is ongelooflijk hongerig en ambitieus.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.