Dolberg na Welshe tirade: 'Ik kreeg ook een elleboog'

Reacties

Kasper Dolberg wil niet te veel woorden meer vuil maken aan de incidenten in het Nations League-duel met Wales. Tijdens de wedstrijd, die de Denen wonnen met 1-2, kreeg de Ajacied het aan de stok Ethan Ampadu.

Dolberg na Welshe tirade: 'Ik kreeg ook een elleboog'

In de slotfase kegelde Dolberg met een bodycheck de Welshe verdediger over de zijlijn en de boarding in. Die actie zorgde direct voor een opstootje op het veld. 'Ik was een seconde te laat en raakte hem inderdaad', bekende Dolberg in de Deense pers.

Kort na zijn overtreding, waarvoor Dolberg werd bestraft met geel, nam Ampadu wraak. De verdediger van Chelsea zag bij een inworp de kans schoon om Dolberg van achteren hard te raken. De gemoederen raakten daardoor wederom verhit. 'Hij geeft mij ook een elleboog in mijn nek, maar ok. Het is klaar. We hoeven het er niet meer over te hebben', aldus Dolberg.

Ryan Giggs, de bondscoach van Wales, vond de actie van Dolberg juist wel voer voor napraten. Hij sprak van een laffe actie. De Deense keuzeheer, Åge Hareide, nam het juist op voor de Ajax-spits.

Lees hier meer over de Welshe woede, de opstootjes en de ophef.

Kasper Dolberg ligt op de grond na de wraakactie van Ethan Ampadu.
Kasper Dolberg ligt op de grond na de wraakactie van Ethan Ampadu.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.