Dolberg legt uit waarom deal met Schreuders Hoffenheim mislukte

Reacties

Kasper Dolberg gaat proberen om bij 1899 Hoffenheim zijn carrière een boost te geven, hij had in het verleden ook al naar Duitsland kunnen trekken. Omdat Alfred Schreuder er toen trainer was, besloot Dolberg in 2019 niet naar Hoffenheim te vertrekken. Hij wilde wat nieuws proberen.

Dolberg legt uit waarom deal met Schreuders Hoffenheim mislukte
© Pro Shots

Dolberg raakte dit seizoen op een zijspoor bij Sevilla, dat hem huurde van OGC Nice. De Franse club vond een oplossing in Duitsland door Dolberg opnieuw te verhuren. Op het trainingskamp van Hoffenheim mocht de Deense spits met een verleden bij Ajax uitleg geven over zijn transferkeuze.

De Deen kent Hoffenheim al goed, omdat hij de club al heeft besproken met zijn landgenoot Skov Olsen. Maar ook daarvoor had Dolberg al zijn huiswerk gedaan. Ruim drie jaar geleden was er ook al interesse in Dolberg. 'Toen ik Ajax mocht verlaten, heb ik ook gesproken met Hoffenheim.' Op dat moment was Schreuder daar trainer geworden na zijn dienstverband met Ajax.

Dat was voor Dolberg een reden om niet naar Hoffenheim te gaan. 'Ik wilde iets nieuws proberen. En het ging om een verhuurperiode, ik wilde wat meer, iets wat het verschil zou maken.' Dolberg trok uiteindelijk naar OGC Nice, waar hij in zijn eerste seizoen elf competitiedoelpunten maakte.

Enkele jaren later tekent Dolberg dus alsnog een huurcontract bij Hoffenheim. 'Het gaat mij erom dat ik weer regelmatig aan spelen toekom, de club wil dat ook. Als alles goed gaat en we willen over zes maanden verder met elkaar, dan kan dat', doelt de Deense spits op een koopoptie. 'Ik wil hier gewaardeerd worden en hoop dat ik mezelf kan ontwikkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.