Doemscenario komt uit voor Mechelen: degradatie en uitsluiting Europees voetbal

Reacties

Het slechtste scenario denkbaar is uitgekomen voor KV Mechelen. De tuchtcommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) zet de club terug naar het tweede niveau naar aanleiding van matchfixing. Mechelen was dit seizoen juist gepromoveerd en behaalde zelfs Europees voetbal.

Doemscenario komt uit voor Mechelen: degradatie en uitsluiting Europees voetbal

Ook die kans op glorie in Europa wordt de club ontnomen voor de KBVB. In Operatie Propere Handen werd de wedstrijd Mechelen - Waasland-Beveren uit het seizoen 2017/18 onderzocht. Bestuurders van Mechelen zouden in een (vergeefse) poging degradatie uit de hoogste klasse te voorkomen hebben geprobeerd het duel met Waasland-Beveren te manipuleren. Dit acht de voetbalbond van België bewezen. Mechelen kan nog wel in beroep gaan tegen de beslissing. 'We begrijpen deze beslissing niet, wij zijn onschuldig. We gaan nu het dossier bestuderen en beraden ons om in beroep te gaan', is de eerste reactie van Mechelen.

Als straf mag Mechelen dus niet promoveren naar het hoogste niveau en raakt het zijn startbewijs voor de groepsfase van de Europa League kwijt. Dat ticket werd bemachtigd via het Belgische bekertoernooi, maar de verliezend finalist AA Gent gaat nu dus Europa in. Spelers als Arjan Swinkels en Lucas Bijker komen uit voor Mechelen.

Om het nog erger te maken begint Mechelen op het tweede niveau met een puntenachterstand. De club begint het nieuwe seizoen met een puntenaftrek van twaalf punten, die verdeeld worden over twee periodes. Zo wordt directe promotie voor Mechelen een zeer zware opgave. Het Beerschot van trainer Stijn Vreven profiteert optimaal van de gang van zaken: zij promoveren alsnog naar de Eerste Klasse. Beerschot verloor begin maart in de finaleronde van Mechelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.