Doelpuntentotaal PSV na twaalf duels zeldzaam hoog

Na twaalf speelronden in dit Eredivisieseizoen heeft PSV niet alleen de meeste punten (dertig), maar maakten de Eindhovenaren ook het hoogste aantal doelpunten. De huidige 42 treffers van de lijstaanvoerder vormen een zeldzaam hoog aantal in de Eredivisiehistorie.

Doelpuntentotaal PSV na twaalf duels zeldzaam hoog

PSV was ook de vorige club die erin slaagde minstens 42 keer te scoren in de eerste twaalf competitieduels van het seizoen. Dat gebeurde in de jaargang 1999/00, toen de Eindhovenaren door de enorme productiviteit van onder anderen Ruud van Nistelrooy en Luc Nilis na twaalf optredens al tot 47 goals reikten.

In de historie van onze vaderlandse topklasse kwam het negen keer eerder voor dat een Eredivisieclub zo productief aan een seizoen begon. PSV maakte in totaal twee keer eerder minstens 42 goals, AZ één keer en Ajax slaagde er zelfs zes keer in.

Het recordaantal doelpunten na de eerste twaalf speelronden in de Eredivisie staat op naam van PSV. In het gouden seizoen 1987/88 - toen de Brabanders de landstitel, KNVB-beker én Europa Cup I veroverden - stond de teller in competitieverband op 53 doelpunten.

Als PSV erin slaagt het huidige doelpuntengemiddelde (3,5 goals per duel) tijdens het restant van het seizoen te handhaven, dan eindigt de formatie van trainer Dick Advocaat op 119 doelpunten. Dat zou een nieuw clubrecord betekenen. (Ramon Min) Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's