Doelpuntenmachine Dzeko helpt Roma dichter bij Juve

AS Roma heeft met een 3-2 zege op Pescara geprofiteerd van de nederlaag van koploper Juventus. Edin Dzeko nam de Romeinen bij de hand.

Dzeko opende in de zevende minuut de score na een corner en maakte drie minuten later de 2-0 op aangeven van Diego Perotti. De Bosnische spits heeft daardoor al twaalf competitiedoelpunten achter zijn naam en is daarmee nu al even productief als de afgelopen twee seizoenen bij elkaar.

Roma leek een gemakkelijke avond tegemoet te gaan, maar de poeg van basisspeler Kevin Strootman werd door de vroege comfortabele voorsprong laks. Pescara buitte die gemakzuchtige houding uit door in de zestigste minuut de 2-1 te maken via een schuiver van Ledian Memushaj.

Vanaf de penaltystip bezorgde Diego Perotti de thuisploeg weer een veilige marge, maar het werd toch nog billenknijpen voor de Giallorossi. Gianluca Caprari maakte er namelijk nog 3-2 van. Verder dan dat kwam de promovendus niet, waardoor Roma met 29 punten naar de tweede plaats stijgt op vier punten van Juventus. Pescara staat achttiende.