Doelpuntenfestival in Amerikaanse MLS

De vijf zaterdagwedstrijden in de Amerikaanse MLS hebben liefst 25 doelpunten opgeleverd. Columbus Crew boekte een 6-1 zege op Tampa Bay Mutiny, terwijl Dallas Burn met 6-3 zegevierde bij Colorado Rapids. Het DC United van de Nederlandse trainer Thomas Rongen boekte tegen Kansas City Wizards de tweede zege op rij (0-3).

Bij Columbus Crew was aanvaller Dante Washington met drie doelpunten de grote uitblinker. Tampa Bay moest al na twaalf minuten met tien man verder, nadat de inmiddels 40-jarige Colombiaan Carlos Valderrama de rode kaart kreeg wegens wangedrag.

Dallas Burn dankte haar zege op Colorado Rapids voor een groot deel aan twee eigen doelpunten van Colorado-spelers Scott Vermillion en Lance Key. Bij Colorado debuteerde Raul Diaz Arce met twee doelpunten. De 31-jarige aanvaller uit El Salvador, vorige week overgenomen van DC United, schroefde zijn aantal doelpunten in de MLS daarmee op naar 81 en staat tweede op de alltime-topscorerslijst.

Bij DC United was de pas 16-jarige Santino Quaranta de meest opvallende speler. De Amerikaanse spits, de jongste debutant ooit in de geschiedenis van de MLS, scoorde tweemaal en had daarmee een groot aandeel in de eerste uitzege die DC United dit seizoen boekte. Voor Quaranta was het zijn derde doelpunt in zes wedstrijden.

In de twee andere zaterdagduels hielden Miami Fusion en Los Angeles Galaxy elkaar op 3-3, terwijl NY/NJ MetroStars niet verder kwam dan 0-0 tegen San José Earthquakes.

Bekijk hier al onze video's