Doelpuntenfeestje Icardi op bezoek bij Sampdoria

Uitgerekend Mauro Icardi heeft Internazionale op bezoek bij Sampdoria een ruime overwinning bezorgd: 0-5. De 25-jarige Argentijn poetste met liefst vier goals tegen zijn oude club zijn fraaie statistieken nog eens op.

In 2013 verkocht Sampdoria de Argentijnse spits voor dertien miljoen euro aan Internazionale. Op bezoek bij zijn oude club kende hij zondag geen genade. Het openingsdoelpunt kwam niet op naam van Icardi (een fraaie kopbal van Ivan Perisic in de 26ste minuut), maar vervolgens was het woord aan de goaltjesdief.

Na een half uur spelen liet Icardi zijn eerste treffer aantekenen. Hij benutte feilloos een strafschop, die werd gegeven na een overtreding van oud-NEC'er Edgar Barreto op Rafinha. De 0-2 van Inter was voor de spits ook om een andere reden bijzonder, het was zijn honderdste treffer in de Serie A (zie tweet).

Lang hoefde Icardi, die het afgelopen jaar geregeld in verband gebracht werd met Real Madrid, niet op zijn tweede goal te wachten. Een minuut later toonde hij met een even kunstzinnig als effectief hakje zijn pure instinct als goaltjesdief. Nog voor rust completeerde de Argentijn vervolgens zijn zesde hattrick in de Serie A. Hij was attent toen de bal na een redding van doelman Emiliano Viviano voor zijn voeten viel.

Sampdoria, dat de bezoekers geen strobreed in de weg legde, moest ook na rust lijdzaam toezien hoe Icardi de hoofd-act was op zijn eigen feestje. Met het nodige geluk (een flink stuiterende volley) verschalkte hij Viviano opnieuw. Mede doordat de uiterst effectieve Icardi (slechts veertien balcontacten) na 66 minuten werd gewisseld bleef het bij 0-5, waardoor Internazionale weer over Lazio heen wipt en vierde is. Die stek geeft aan het einde van het seizoen recht op een ticket voor de Champions League.

Capocannoniere
Ook in de strijd om de eretitel Capocannoniere (topschuttersrace) is er vooralsnog sprake van een strijd tussen Lazio en Inter. Ciro Immobile voert die ranglijst namens de Romeinen nog aan met 24 treffers, maar zag Icardi door zijn kwartet goals wel naderen tot 22 treffers. Sampdoria is ook na de flinke nederlaag van zondag nog zevende.

In januari stonden we op VI PRO al stil bij de doelpuntenverzameling van Icardi.