Doelpunt Zaniolo in Tirana achtervolgt Trauner nog steeds

Reacties

Gernot Trauner kijkt terug op een geweldig jaar bij Feyenoord, al zit de verloren Conference League-finale tegen AS Roma – en dan vooral de winnende goal van Nicolò Zaniolo – hem nog altijd dwars. Dat vertelt de verdediger in het Feyenoord Magazine, dat hem vroeg om terug te blikken op 2022.

Doelpunt Zaniolo in Tirana achtervolgt Trauner nog steeds
© Pro Shots

In Tirana zat Trauner mis bij een voorzet van Gianluca Mancini, waarna Zaniolo de bal en keeper Justin Bijlow passeerde met een wippertje. 'Nog steeds denk ik er weleens aan', geeft Trauner toe. 'Die goal heb ik diezelfde nacht nog een paar keer gekeken. Had ik net een halve meter meer naar rechts of naar achteren gestaan, had-ie wellicht niet gevallen. Nu raakte ik de bal licht aan en viel hij precies goed voor Zaniolo. In andere gevallen had ik of iemand anders nog kunnen ingrijpen. Maar het is gebeurd, ik kan het niet meer veranderen.'

Het duurde voor Trauner iets langer dan normaal om de fout te verwerken. 'Het scheelde dat ik een paar dagen na de finale aansloot bij de nationale ploeg van Oostenrijk. Had ik direct op vakantie gegaan, had ik er mogelijk nóg meer over nagedacht', zegt de mandekker, die wel benadruk bovenal heel trots te zijn op wat Feyenoord in de Conference League heeft gepresteerd. 'Het spelen van een Europese finale maak je in je carrière niet zo heel vaak, of helemaal niet, mee. Het was een voorrecht om een seizoen als 2021/22 te beleven', zegt de Oostenrijker.

Lees hier de analyse van de Conference League-finale:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.