Doelpunt Huntelaar te weinig voor verliezend Schalke

Een rode kaart voor Ralf Fährmann leidde zaterdag de nederlaag voor Schalke 04 tegen 1. FC Kaiserslautern in (1-2). De keeper beging een overtreding, moest het veld ruimen en zag hoe de daarop volgende strafschop werd verzilverd door Christian Tiffert.

Met een overwinning op de laagvlieger had de ploeg van Huub Stevens het weekeinde kunnen afsluiten als nummer twee van Duitsland. Door het verlies in Gelsenkirchen staat zijn elftal nu op de zevende plaats in de Bundesliga.

De penalty, gegeven in de 28ste minuut, had het einde van Schalke niet in hoeven luiden. Na ruim een uur spelen moest Kaiserslautern eveneens met tien verder. Een overtreding van Rodnei resulteerde eveneens in een rode kaart én een strafschop, die benut werd door Klaas-Jan Huntelaar.

De gelijkmaker van de Oranje-international zorgde niet voor een ommekeer. Tien minuten later keek Schalke alweer tegen een achterstand aan. Dorge Kouemaha sleepte op aangeven van Pierre de Wit een onverwachte overwinning uit het vuur. Kaiserslautern bivakkeert door de zege op de veertiende positie. Foto: VI Images