Doelpunt en doodschop voor Sneijder op weg naar Oranje

Wesley Sneijder kan met een positief gevoel toewerken naar zijn afscheidsinterland. De recordinternational overleefde met Al Gharafa in de wedstrijd tegen het Al Ahli van Nigel de Jong wel een doodschop.

Sneijder leverde vrijdag onder andere met een benutte strafschop zijn bijdrage aan de ruime zege op Al Ahli (4-0). De aanvallende middenvelder opende in de twaalfde minuut de score. In de tweede helft voerde Al Gharafa de score verder op. Naast de eigen goal van Jassim Mohammed kwamen de treffers na rust van Mehdi Taremi en Vladimir Weiss.

Toch was er in de wedstrijd ook reden voor zorg voor Sneijder. Een kwartier voor tijd ging hij kermend naar de grond na een charge van Meshal Abdullah, die zijn actie moest bekopen met een rode kaart. Ogenschijnlijk ondervond het Nederlandse slachtoffer geen blijvende schade. Hij speelde de wedstrijd uit en lijkt daarom niet te hoeven vrezen voor zijn inzetbaarheid voor het duel met Peru van 6 september, zijn 134ste interland.

Binnenkort in VI een uitgebreide reportage over Sneijder.