Doelpunt Dumfries niet genoeg: Inter knoeit opnieuw in strijd om Scudetto

Internazionale heeft voor de tweede week op rij dure punten laten liggen in de strijd om de landstitel. Denzel Dumfries zorgde zaterdag tegen Fiorentina nog voor de gelijkmaker, maar daar bleef het bij voor de regerend kampioen.

Internazionale
1 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Bij Inter keerde Dumfries terug in de basis. De Nederlander moest vorige week op bezoek bij Torino voorrang verlenen aan Matteo Darmian. Stefan de Vrij is nog altijd geblesseerd en ontbrak in de wedstrijdselectie. Dat gold aan de andere kant ook voor Sofyan Amrabat.

In een onderhoudend duel dacht Inter vijf minuten voor rust op voorsprong te komen. Dumfries bracht Lautaro Martínez in scoringspositie en de Argentijnse spits maakte geen fout, maar stond wel buitenspel. Direct na rust kreeg Nicolò Barella een grote kans. De Italiaanse middenvelder controleerde nog knap met zijn borst, maar doelpunten maken is niet zijn voornaamste kwaliteit.

Torreira troeft Barella af
Aan de andere kant was het bij de eerste de beste mogelijkheid raak. Lucas Torreira was na een voorzet van Nicolás González sneller bij de bal dan Barella en schoot van dichtbij hard raak. Samir Handanovic was kansloos op de poging van de Uruguayaanse middenvelder (0-1).

Dumfries doet wat terug
De openingstreffer was voor Inter het signaal dat er een tandje bij moest. De nummer drie van de Serie A zette aan en kwam nog binnen het uur naast de bezoekers. Dumfries stormde het strafschopgebied in en knikte een voorzet van Ivan Perisic snoeihard binnen in de verre hoek (1-1). Voor de rechtsback was het alweer zijn vierde competitietreffer namens Inter.

VAR grijpt in
Na de gelijkmaker van Dumfries vervolgde Inter de jacht op de overwinning. De ploeg van Simone Inzaghi dacht halverwege de tweede helft een penalty te verdienen. Scheidsrechter Daniele Chiffi blies op zijn fluit na een overtreding van Alfred Duncan, maar werd overruled door de VAR. Met Robin Gosens in de ploeg drukte Inter Fiorentina in de slotfase naar achteren.

Het slotffensief bracht Fiorentina in verlegenheid, maar leidde niet tot de winnende treffer. De bezoekers waren via Jonathan Ikoné nota bene nog het dichtst bij een doelpunt. Dat betekent dat de Nerazzurri na het gelijkspel bij Torino opnieuw dure punten lieten liggen in de strijd om de Scudetto. De achterstand op koploper AC Milan, dat zaterdag nog in actie komt, bedraagt met nog negen wedstrijden te gaan drie punten.