Doelman Den Bosch houdt het voor gezien: 'Natuurlijk heeft die 13-0 meegespeeld'

Reacties

Konrad Sikking zegt het profvoetbal op 24-jarige leeftijd vaarwel. De doelman van FC Den Bosch verwierf afgelopen seizoen (ongewild) bekendheid door op bezoek bij PEC Zwolle dertien doelpunten om de oren te krijgen.

Doelman Den Bosch houdt het voor gezien: 'Natuurlijk heeft die 13-0 meegespeeld'
© Pro Shots

Begin maart evenaarde PEC Zwolle het Nederlandse doelpuntenrecord door Den Bosch op een keiharde nederlaag te trakteren (13-0). Voor Sikking, die de geblesseerde Wouter van der Steen verving, was er die avond geen houden aan. Een week later speelde de sluitpost tegen VVV-Venlo de laatste wedstrijd in zijn profcarrière.

In gesprek met Brabants Dagblad geeft Sikking aan recent de knoop door te hebben gehakt en zich te gaan richten op zijn studie. 'Natuurlijk heeft die 13-0 en de nasleep daarvan meegespeeld bij dat besluit, maar het is niet per se doorslaggevend geweest. Ik was misschien ook wel gestopt als dat nooit gebeurd was', legt de doelman uit. 'Ik heb aan het betaald voetbal mogen ruiken, al was dat niet altijd op de manier waarop ik er vooraf van droomde.'

Relativeren
De horroravond in Zwolle heeft Sikking een plaatsje gegeven. 'Natuurlijk deed het wel wat me. Het is niet zo dat ik nachtenlang wakker gelegen heb, maar ik heb de eerste dagen wel slechter geslapen. De reacties gingen alle proporties te buiten en waren soms ook heel persoonlijk. Maar ik kwam al heel snel tot de conclusie dat ik een dikke huid heb. En dat ik goed kan relativeren.'

Sikking kwam in totaal uiteindelijk tot zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De gewezen goalie heeft zijn bachelor rechten inmiddels afgerond en wil over een half jaar aan zijn master beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.