Doan onderstreept ambities bij PSV: 'Het gaat steeds beter'

Reacties

Ritsu Doan maakte woensdag het verschil voor PSV in de strijd om de KNVB-beker. De Japanner zette tegen Fortuna Sittard zijn progressie door.

Doan onderstreept ambities bij PSV: 'Het gaat steeds beter'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Doan keerde afgelopen zomer terug na een tijdelijk verblijf bij Arminia Bielefeld. Andermaal dreigde in Eindhoven een rol op het tweede plan voor de Japanner, die zich inmiddels heeft herpakt en in de schijnwerpers staat vanwege zijn prestaties binnen de lijnen.

Zijn twee doelpunten tegen Fortuna Sittard illustreren zijn groeiende rol bij PSV. Dit seizoen staat de teller op vijf goals en twee assists in de veertien duels die hem waren gegund. 'Het gaat steeds beter met mij', zegt Doan op de clubwebsite over zijn progressie.

Een vertrek uit Eindhoven speelt niet voor Doan, die wel meer minuten wil maken. 'Ik wil altijd spelen. Soms kan dat niet, maar dat is niet erg. Ik ben bereid om te vechten voor mijn plek. Mijn volledige focus ligt op PSV.'

Met zijn bijdrage aan het bekersucces onderstreepte hij zijn ambities, al wil Doan zichzelf niet te veel op de voorgrond zetten. 'Ik ben altijd blij als ik scoor, maar ik heb wel mijn teamgenoten te danken. Met name het eerste doelpunt kwam uit een goede combinatie met Mario Götze. Ik zocht daarna een vrije man, maar zag zelf ook ruimte om te schieten. De tweede was ook goed. Als ik de ruimte heb, doe ik graag een poging. Gelukkig ging hij erin.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.