Doan luidt pijnlijke middag voor Bosz in, aandeel Kluivert in gelijkspel RB Leipzig

Bayer Leverkusen heeft zondag tijdens de 25ste speelronde van de Bundesliga in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden tegen degradatiekandidaat Arminia Bielefeld. In de titelstrijd verspeelde RB Leipzig peperdure punten.

Bayer Leverkusen
1 - 2
Arminia Bielefeld

Leverkusen boekte afgelopen week een zwaarbevochten overwinning op Borussia Mönchengladbach en zette daarmee een punt achter een zwakke reeks. Wellicht moeten we bij nader inzien spreken van een 'komma' die werd gezet, want tegen Bielefeld ging het weer mis.

Hoewel Leverkusen in de beginfase domineerde, waren het de bezoekers die de score na een kleine twintig minuten openden. PSV-huurling Ritsu Doan was het eindstation van een vloeiende aanval en scoorde via de onderkant van de lat. Tot op dat moment noteerde de formatie van Bosz 82 procent balbezit en na de 0-1 veranderde het beeld van een initiatief nemende thuisploeg niet. Veel grote kansen leverde dit overwicht niet op, al redde doelman Stefan Ortega vlak voor rust fenomenaal op een inzet van Demarai Gray.

Met de entree van Lucas Alario en Leon Bailey voerde Bosz halverwege twee wijzigingen door. Leverkusen hanteerde echter een te laag tempo om de laagvlieger serieus te verontrusten en vlak voor het uur werd het via Masaya Okugawa zelfs 0-2. Na een counter stond de Japanner helemaal vrij. Patrik Schick gaf de thuisploeg met zijn late 1-2 nog hoop, maar de gelijkmaker bleef uit.

Zo verzuimden Die Werkself in te lopen op de plaatsen die leiden tot een Champions League-ticket. Voor Bielefeld is de zege uiteraard goed nieuws in de strijd om lijfsbehoud.

Bij de equipe van Bosz maakte Jeremie Frimpong de hele wedstrijd vol. Door blessures ontbraken Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah. Bielefeld-trainer Frank Kramer maakte geen gebruik van de diensten van Michel Vlap en Mike van der Hoorn viel in de absolute slotfase in.

RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 1
Eintracht Frankfurt

In de strijd om de landstitel liep RB Leipzig averij op. De formatie van Julian Nagelsmann bleef in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt, dat nadrukkelijk meedoet om een Champions League-ticket.

Na een sterk begin viel RB Leipzig terug, maar vlak na rust brak het wel de ban. Emil Forsberg was alert bij een rebound die doelman Kevin Trapp moest toestaan op een inzet van Justin Kluivert. Rond het uur kwam Eintracht Frankfurt langszij via Daichi Kamada.

Kluivert, die vlak na de 1-1 nog bij een zeer gevaarlijke situatie betrokken was, maakte het duel niet af: een kwartier voor tijd werd de ex-Ajacied vervangen door Dani Olmo. Vanaf de bank zag de Nederlander hoe RB Leipzig geen opening meer wist te vinden. De nummer twee volgt nu op vier punten van Bayern München, dat zaterdag won bij Werder Bremen. Overigens viel bij Eintracht Frankfurt voormalig Sparta Rotterdam-speler Ragnar Ache vlak voor tijd in.