Diverse straffen in Engeland voor overtreden FFP-regels

Reacties

AFC Bournemouth, Fulham en Nottingham Forest zien een straf van de Football League tegemoet voor het overtreden van de Financial Fair Play-reglementen. Millwall wordt door de degradatie van afgelopen seizoen gespaard, Bolton Wanderers krijgt een voorwaardelijke straf.

Diverse straffen in Engeland voor overtreden FFP-regels

Bournemouth, vorig seizoen kampioen in het Championship, kan een boete verwachten voor het schenden van de regels. De hoogte van die geldstraf is nog onbekend voor de club die dit seizoen uitkomt in de Premier League en daarin na zeventien speelronden de veertiende plaats bezet.

Nottingham Forest en Fulham hebben de komende transferperiode een transferban opgelegd gekregen wegens het overtreden van de regels, volgens Sky Sports, terwijl het gedegradeerde Millwall opgelucht adem kan halen. Want vanwege het sportieve stapje terug laat de Football League (organisatie die ruim zeventig professionele voetbalclubs uit Engeland en Wales representeert) vrijuit gaan, omdat de club geen voordeel heeft gehad door het overtreden van de regels.

Bolton Wanderers heeft een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen, omdat de club niet kon voldoen aan de afdracht volgens de FFP-regels wegens de aanhoudende financiële problemen bij The Trotters. Totdat het bedrag bijgeschreven is bij de Football League, mag Bolton geen spelers halen. Met enkele andere - nog onbekende - clubs is de organisator van de Engelse competities nog in onderhandeling over het voldoen aan de eisen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.