Dit zijn de bijzondere scenario's in de zenuwslopende promotierace

Reacties

De ontknoping in de Jupiler League op zaterdagavond belooft een zenuwslopende te worden. De twee kandidaten voor promotie, Fortuna Sittard en NEC, kunnen ook met een gelijk aantal punten eindigen. Wat dan?

Dit zijn de bijzondere scenario's in de zenuwslopende promotierace

Winst van Fortuna Sittard brengt de promotie uiteraard naar Limburg, maar bij een gelijk aantal punten is het doelsaldo beslissend. Is dat ook gelijk, dan geeft het onderlinge resultaat de doorslag. Er is een scenario denkbaar dat beide clubs met exact hetzelfde aantal punten en hetzelfde doelsaldo eindigen. NEC is in dat geval de gelukkige wegens een beter onderling resultaat. In De Goffert eindigde de ontmoeting tussen de twee in 1-1, in Sittard werd het 1-2 voor NEC

Fortuna Sittard begint aan de laatste wedstrijd van het seizoen met twee punten meer dan NEC: 75 om 73. De doelcijfers van de Limburgers zijn 80-41, terwijl de Nijmegenaren 79-43 hebben. Een eenvoudige rekensom leert dus dat alles in evenwicht is tussen beide kemphanen als NEC met 0-3 bij Dordrecht wint en Fortuna met 2-2 gelijkspeelt tegen Jong PSV.

Winnen met drie goals verschil is voor NEC een must indien het op doelsaldo beslist moet worden. Dat is dus alleen het geval bij winst van NEC en een gelijkspel van Fortuna. Bij een gelijkspel van 0-0 of 1-1 is het aantal gescoorde goals van NEC (uitgaande dat ze er minimaal drie maken in Dordrecht) doorslaggevend. Een gelijkspel in Sittard van 3-3 of meer zorgt ervoor dat Fortuna meer goals gemaakt heeft. Als NEC met vier goals verschil of meer wint van Dordrecht dan doet de hoogte van het gelijkspel in Sittard er niet meer toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.