Dit weekend acht wedstrijden zonder uitpubliek in Frankrijk

Reacties

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft hard ingegrepen. Dit weekend zijn er geen bezoekende supporters welkom bij acht wedstrijden in de Ligue 1 en de Coupe de France.

Dit weekend acht wedstrijden zonder uitpubliek in Frankrijk
© Pro Shots

Bij de competitiewedstrijden Montpellier – RC Lens, Paris Saint-Germain – Nantes, OGC Nice – Stade Reims, Olympique Lyon – Toulouse en Lorient – Olympique Marseille blijven de bezoekersvakken leeg, hetzelfde geldt voor de bekerwedstrijden tussen FC Saint-Méziéry en Troys, Angoulême en Girondins de Bordeaux en Saint-Étienne – Olympique Nîmes. Deze wedstrijden zijn ingeschaald als zogenoemde 'risiciowedstrijden'.

Gérard Darmanin, de bevoegde minister, noemt zijn besluit het gevolg van 'de escalatie van almaar ernstiger geweld dat we sinds het begin van het seizoen waarnemen door het hele land.' Er zijn inmiddels negen wedstrijden waarbij het uit de hand is gelopen. De ernstigste situaties waren rond Marseille – Olympique waar de Lyon-bus werd bekogeld en ex-trainer Fabio Grosso gewond raakte, en rond de wedstrijd Nantes – Nice vorige week, waar een supporter van Nantes het leven liet.

Het collectief weren van alle uitsupporters is een middel dat steeds vaker wordt gebruikt, alleen deze vrijdag al kwam dezelfde maatregel bovendrijven voor Anderlecht – Standard Luik van aanstaande zondag en voor alle ontmoetingen tussen Roda JC Kerkrade en MVV in de komende drie jaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.