FC Groningen worstelt: 'Alsof we zak aardappelen op onze rug droegen'

FC Groningen ging vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie alweer voor de vierde keer onderuit. De ploeg van Dick Lukkien zag het in de laatste seconde van de blessuretijd misgaan. Toch was de trainer na afloop van het Avondje NAC positief gestemd.

NAC Breda
NAC Breda
3 - 2
FC Groningen

'Dit was absoluut de beste tweede helft van het seizoen', sprak Lukkien bij ESPN. Hoewel de oefenmeester zijn ploeg in de eerste helft in de problemen zag komen. 'Daarom is het best wel knap. De eerste helft leek het alsof we een zak aardappelen op onze rug hadden. Maar ik vond de rust al goed, waarin jongens het voortouw namen om het te repareren.'

Daardoor kantelde het spelbeeld. Resultaat leverde het echter niet op. 'Ik denk dat we NAC de tweede helft bij de strot hadden gegrepen. Alleen toch geven we het weer weg. We geven een simpele spelhervatting weg en staan daar niet goed te verdedigen.'

'We hebben de bodem aangetikt en vanuit daar kan het alleen maar beter', denkt Lukkien. Het spel van zijn ploeg in de tweede helft gebruikt hij als blauwdruk voor het restant van het seizoen. 'Spelers moeten het voortouw nemen, dat heeft de hele ploeg de tweede helft gedaan. We kregen zwaar de overhand. De gelijkmaker viel ook op een goed moment, toen dacht ik: doordrukken. Dat hebben we nagelaten, dus ik snap dat het ook een waardeloos resultaat is.'

'Ik ga in de bus de wedstrijd even terugkijken', sloot Lukkien af. Al zal zijn analyse korter zijn dan een week eerder, toen FC Den Bosch met 0-3 won in Groningen. 'Het is een minder lange zit. We hebben hetzelfde resultaat, maar dan op een andere manier. Als dit is wat wij kunnen brengen, gaan we nog voldoende punten halen. De tweede helft is de basis voor hoe we willen voetballen als FC Groningen.'