Dit staat er financieel nog op het spel voor Ajax in de Conference League

Reacties

Ajax gaat donderdagavond op een niveau lager verder in Europa en krijgt zodoende een kans om de Europese portemonnee wat meer te vullen. De Amsterdammers moeten bijzonder goed presteren als ze de kaap van twintig miljoen euro nog willen ronden.

Dit staat er financieel nog op het spel voor Ajax in de Conference League
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

Het verhaal van Ajax is bekend: in de Europa League-groepsfase werd de club teleurstellend derde achter Brighton & Hove Albion en Olympique Marseille. Daardoor zakte de club af naar de Conference League. Voor de plek in de tussenronde ontvangt Ajax 300 duizend euro.

Met de 3-1 overwinning op AEK Athene in de laatste wedstrijd in Groep B heeft Ajax ook de laatste wedstrijd gerelateerde bonus gepakt. Alleen in de groepsfase krijgen clubs premies voor een winstpartij of een gelijkspel, vanaf de knock-outfase zijn er alleen premies te verdienen door een ronde verder te komen.

Allereerst staat er voor Ajax 600 duizend euro op het spel. Dit bedrag incasseert de Eredivisionist als Bodø/Glimt wordt verslagen in de tussenronde. Ook daarna zijn de bedragen niet schokkend, zeker in vergelijking met de Champions League. Op het hoogste niveau is nog ruim vijftig miljoen te verdienen in de knock-outfase.

In totaal kan Ajax voor de achtste finale (600 duizend), kwartfinale (één miljoen), halve finale (twee miljoen), finale (drie miljoen) en het winnen van de finale (twee miljoen) nog 8,6 miljoen aan prijzengeld verdienen. Op dit moment tikt de nummer vijf van de Eredivisie net geen twaalf miljoen aan Europese verdiensten aan. Onderstaand bedrag is exclusief verdiensten uit bijvoorbeeld de ticketverkoop en merchandise.

De verdiensten van Ajax

Startpremie 3,63 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 4,092 miljoen
Market pool 2,77 miljoen
Prestatiebonus 1,05 miljoen
Tussenrondedeelname 0,3 miljoen
Totaal 11,842 miljoen
Poll (gesloten) Wat wordt Ajax - Bodø/Glimt?
  • 54% Winst Ajax (1.419 stemmen)
  • 17% Gelijkspel (458 stemmen)
  • 28% Winst Bodø/Glimt (746 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.