'Dit is echt een sportieve beslissing van Henderson'

Reacties

Een van de personen die Jordan Henderson adviseerde de overstap naar Ajax te maken was Pepijn Lijnders. In een rondgang op VI PRO deelt Lijnders zijn visie op de komst van de 33-jarige routinier naar Amsterdam.

'Dit is echt een sportieve beslissing van Henderson'
© Pro Shots

'Hendo is een kanjer, een échte winnaar', vertelt Pepijn Lijnders, die de middenvelder als geen ander kent. Jarenlang werkte de Nederlandse assistent-trainer bij Liverpool samen met Henderson en deelden ze dieptepunten, maar vooral heel veel hoogtepunten.

Lijnders prijst de leiderschapskwaliteiten van de middenvelder. 'Hij is iemand die anderen op sleeptouw neemt. Ik weet dat hij met hoge sportieve verwachtingen komt. Timing is alles in voetbal en ik denk dat hij op juiste moment Ajax binnenkomt. Alle succesvolle periodes van Ajax werden gekenmerkt door een combinatie van talent maar vooral ook echte ervaring, zoals met Dusan Tadic en Daley Blind in de laatste topperiode.'

'Wij hebben bij Liverpool een quote hangen in de bootroom, de ruimte vlak voordat spelers naar buiten gaan: Standards are set by the ones who need to live them. Als iemand deze quote uitdraagt, is het Hendo', vertelt Lijnders.

'Dit is echt een sportieve beslissing van Jordan. Het toont lef en laat zien wie hij echt is, en niet wat mensen geschetst hebben het afgelopen half jaar. Hij houdt van het spel en heeft nog zoveel in zich. Hopelijk kunnen de Ajacieden genieten van zijn rol en wilskracht.'

Lees hier de complete rondgang op VI PRO:

Poll (gesloten) Henderson wordt een succes bij Ajax
  • 72% Eens (5.648 stemmen)
  • 28% Oneens (2.159 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.