Dit is de situatie van de teruggekeerde Emiliano Martínez bij Aston Villa

Reacties

Emiliano Martínez hoeft zich volgens trainer Unai Emery geen zorgen te maken om zijn status als eerste keeper van Aston Villa. De veelbesproken Argentijn bleef zondagavond op de bank in de gewonnen uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur (0-2).

Dit is de situatie van de teruggekeerde Emiliano Martínez bij Aston Villa
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Martínez is sinds zijn komst in 2020 de eerste keeper van Aston Villa. Hij onderscheidde zich tijdens het WK in strafschoppenseries tegen Nederland en Frankrijk, waardoor hij werd verkozen tot beste doelman van het toernooi. Er gingen echter geruchten dat Emery zich flink heeft geërgerd aan het controversiële gedrag van Martínez na de WK-zege.

'Emi is heel belangrijk voor ons en hij is de nummer één', maakte Emery zondagavond duidelijk op de persconferentie na de overwinning op Tottenham Hotspur. Zodoende lijkt Robin Olsen binnenkort weer plaats te moeten nemen op de bank. 'Robin kent zijn rol en is heel positief ingesteld. In wedstrijden als deze, waarin we hem nodig hebben, kun je op hem rekenen.'

'Hij heeft deze clean sheet verdiend. Hij heeft een geweldige wedstrijd gekeept', zei Emery over Olsen, die echter geen grote reddingen hoefde te verrichten, omdat Tottenham de grootste kansen niet op doel kreeg. 'Emi staat morgen weer op het trainingsveld en is dichter bij zijn rentree, maar we weten dat we kunnen vertrouwen op Robin.'

Emery en Martínez werkten in het verleden samen bij Arsenal en toen kwam de keeper minder vaak in actie dan gehoopt. Na afloop van het WK ontstonden nieuwe zorgen over een moeizame verhouding tussen de trainer en de keeper, omdat Emery aankondigde 'in gesprek' te zullen gaan over het gedrag van Martínez en te hopen dat hij 'honderd procent gefocust is op Aston Villa'. ' Hij moet zich snel weer aanpassen', zei de Spanjaard.

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.