Dit Feyenoord-record evenaart Slot tijdens het duel met AS Roma

Reacties

Arne Slot heeft een record van Feyenoord in het vizier. De oefenmeester staat tegen AS Roma opnieuw voor de groep tijdens een Europees duel van de Rotterdammers en daarmee evenaart hij het record dat nu nog alleen op naam staat van Bert van Marwijk.

Dit Feyenoord-record evenaart Slot tijdens het duel met AS Roma
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
ns
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Sinds Slot aan het roer staat bij Feyenoord werkte hij al een hoop Europese wedstrijden af. Dat waren tot nu toe 35 duels in de voorrondes, groepsfase en/of knock-out-fase van de Conference League, Europa League en Champions League. Slot staat donderdag voor duel nummer 36 en daarmee evenaart hij het record van Van Marwijk.

Van Marwijk nam de honneurs waar over twee periodes bij Feyenoord. Dat was in de jaren 2000-2004 en 2007-2008, maar gedurende zijn tweede termijn kwamen de Rotterdammers niet uit in Europa. In zijn eerste periode had de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal tijdens 36 Europese wedstrijden de leiding over de Stadionclub, met als hoogtepunt de campagne in de UEFA Cup die in 2002 gewonnen werd door Feyenoord. In het totaal van Van Marwijk is ook het duel dat Feyenoord in datzelfde jaar tegen Real Madrid om de Europese Supercup speelde meegenomen.

Als we kijken naar de trainers die de topvijf completeren, dan zien we dat Slot en Van Marwijk in ieder geval een groot gat hebben geslagen met de rest. Ernst Happel (21 wedstrijden), Václav Jezek (19 wedstrijden) en de onlangs tachtig geworden Willem van Hanegem (18 wedstrijden) maken het kwintet af. Zie de tabel hieronder voor het overzicht.

Trainers Aantal duels
Bert van Marwijk 36
Arne Slot 35
Ernst Happel 21
Václav Jezek 19
Willem van Hanegem 18

Mocht Feyenoord de achtste finales van de Europa League onverhoopt niet weten te halen, dan is er een scenario denkbaar waarin Slot en Van Marwijk voorlopig het record blijven delen. Wanneer het de Rotterdammers nu wel lukt om Roma op de knieën te krijgen, gaat Slot alleen aan de haal met het record. In de week van 7 maart worden de achtste finales van de Europa League, met mogelijk Feyenoord, afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.