Hertha BSC heeft de tweede zege op rij geboekt. Ook 1. FC Köln bleef zondag een antwoord schuldig op de Berlijnse dadendrang.

1. FC Köln
0 - 4
Hertha BSC
Hertha BSC

Javairô Dilrosun was vorige week de man die de dreigende donkere wolken bij Hertha BSC deed verdwijnen. De aanvaller loodste bij zijn eerste basisplaats in 2019 De Oude Dame met een goal en een assist naar de eerste zege van het Bundesliga-seizoen. SC Paderborn was het slachtoffer.

Trainer Ante Covic kon en wilde ook niet om Dilrosun heen voor het bezoek aan 1. FC Köln. De coach kreeg halverwege de eerste helft de bevestiging van de juistheid van zijn keuze. Dilrosun brak namelijk in het Rhein-Energie-Stadion in de 23ste minuut met een fraaie knal van afstand de ban.

Dilrosun raakte in de eerste helft ook nog de lat. Maar zijn treffer bleek de basis voor een volgend succes voor het ambitieuze Hertha. Köln was voor rust al teruggebracht tot een tiental na de rode kaart voor Jorge Meré. De verdediger werd op advies van de VAR van het veld gestuurd na een overtreding op Vladimir Darida.

Met een man meer werd het pleit in Berlijns voordeel een half uur voor tijd beslecht. Vedad Ibisevic stond koud een minuut in het veld of hij had de 0-2 al gemaakt. In de 63ste minuut zette hij ook de derde Hertha-treffer op zijn naam. Dedryck Boyata tekende met een rake kopbal voor het laatste wapenfeit.

Door de overwinning is Hertha geklommen naar de tiende plaats in de Bundesliga. Köln blijft steken op de zestiende stek.