Dilrosun geeft oefenduel met Jong Engeland prachtig slot

Het vriendschappelijk duel met Jong Engeland is een prooi geworden voor Jong Oranje. In Doetinchem was een schitterende vrije trap van Javairô Dilrosun beslissend (2-1).

In vergelijking met het kwalificatieduel bij Gibraltar (0-6 zege) voerde bondscoach Erwin van de Looi vier wijzigingen door. Maarten Paes, Justin Hoogma, Ferdi Kadioglu en Cody Gakpo maakten plaats voor Kjell Scherpen, Rick van Drongelen, Ludovit Reis en Kaj Sierhuis.

Op De Vijverberg was het Sierhuis die Nederland na ruim een half uur op voorsprong bracht. De spits van FC Groningen, die tegen Gibraltar door ziekte ontbrak, werkte de bal met enig fortuin in het Engelse doel. Na een voorzet van Deyovaisio Zeefuik grabbelde doelman Aaron Ramsdale, waarna de bal via Sierhuis over de lijn ging.

De voorsprong kwam Jong Oranje toe gezien de verhoudingen in de eerste helft. Na rust waren de rollen omgedraaid. De Engelse gasten, met onder anderen Phil Foden in de basis, hadden het initiatief zonder dat het leidde tot veel uitgespeelde kansen.

Jong Oranje liet halverwege de tweede helft de kans liggen het duel in z'n voordeel te beslechten. Invallers Cody Gakpo en Abdou Harroui stuitten op Ramsdale en het aluminium. Een kwartier voor tijd moest Oranje de gelijkmaker incasseren. Van Drongelen toonde na een dieptepass te weinig daadkracht. Invaller Mason Greenwood profiteerde dankbaar van het halfslachtig ingrijpen van de HSV-verdediger.

Jong Oranje pakte op de valreep alsnog de zege. Dilrosun besliste het duel op De Vijverberg met een schitterend vrije trap. Ramsdale was kansloos op de inzet van de Hertha BSC-aanvaller, die de bal in de verre kruising schoot.