Diks vindt definitief nieuwe club in Denemarken

Reacties

Kevin Diks verlaat Fiorentina na vijf jaar. De rechtsback laat de club die hem overnam van Vitesse achter zich en gaat aan de slag bij FC Kopenhagen in Denemarken. Die club zag Diks de afgelopen twee jaar spelen op het hoogste niveau.

Diks vindt definitief nieuwe club in Denemarken
© Imago

Diks (24) werd in 2016 voor enkele miljoenen uit de Eredivisie weggeplukt door Fiorentina, maar in Florence kon de rechtsback nooit een basisplaats afdwingen. De teller bleef zelfs steken op slechts twee wedstrijden in de Serie A.

Het voetballeven van Diks bestond de afgelopen jaren dan ook vooral uit verhuurperiodes. Hij keerde tijdelijk terug bij Vitesse, speelde nog een seizoen voor Feyenoord, werd verhuurd aan Empoli en speelde twee seizoenen in Denemarken voor Aarhus. Bij die club speelde Diks zichzelf in de kijker bij FC Kopenhagen. Dat was niet al te moeilijk: van de acht goals die Diks maakte in de Deense competitie, was het driemaal raak tegen FC Kopenhagen.

Met die topclub gaat Diks een gooi naar de Deense titel doen. FC Kopenhagen werd twee jaar geleden voor het laatst kampioen, de club is met Diks een vierjarig contract overeengekomen. Met Andreas Bjelland en Nicolai Boilesen heeft FC Kopenhagen al twee spelers met een verleden in de Eredivisie achterin staan, Viktor Fischer staat ook onder contract bij de Deense club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.