Dikke tranen in Hamburg: Hertha houdt HSV uit de Bundesliga

Hertha BSC speelt ook volgend seizoen in de Bundesliga. De club uit Berlijn maakte in de return van de play-offs een achterstand goed tegen Hamburger SV, dat daardoor voor het vijfde seizoen op rij in de Tweede Bundesliga actief zal zijn.

Hamburger SV
0 - 2
Hertha BSC
Hertha BSC

HSV plaatste zich na een knappe comeback in de Tweede Bundesliga als nummer drie voor de play-offs. Daarin werd Hertha afgelopen donderdag verslagen door een goal van Ludovit Reis. Zo stond HSV met één been in de Bundesliga, maar de formatie van trainer Felix Magath - die een verleden heeft bij HSV - tapte in Hamburg uit een heel ander vaatje.

Al na iets meer dan drie minuten was HSV de voorsprong namelijk kwijt. Waar Hertha in eigen stadion niet tot scoren kwam, was het in het bomvolle Volksparkstadion al vroeg raak. Dedryck Boyata kopte de bal tegen de touwen uit een hoekschop van Marvin Plattenhardt. Hertha nam de teugels daarna strak in handen en kreeg via Lucas Tousart en opnieuw Boyata kansen op meer. HSV stelde daar bar weinig tegenover en ging na 45 minuten met geen enkel schot op doel rusten.

Om de toon in de tweede helft te zetten zorgde Reis, donderdag nog de doelpuntenmaker, vlak na rust voor de eerste doelpoging van HSV. Hertha-keeper Oliver Christensen had wat moeite, maar keerde de poging van de Nederlander wel. Zo hield Hertha de voorsprong vast en de bezoekers uit Berlijn sloegen even later weer toe. Plattenhardt legde aan voor een vrije trap op de rechterflank. De linksback van Hertha verraste doelman Daniel Heuer Fernandes door de bal over de keeper heen in het doel te schieten. Zo leidde Hertha met 0-2 en bleef de club virtueel in de Bundesliga.

HSV moest zo scoren om er een verlenging uit te slepen, maar het was vooral Hertha dat kansen kreeg op 0-3. Heuer Fernandes redde zijn ploeg daarbij enkele keren na zijn fout bij de 0-2. Aan de andere kant voorkwam middenvelder Suat Serdar dat een schot van Josha Vagnoman richting het doel ging. Uiteindelijk slaagde HSV er niet meer in om te scoren, ook niet tijdens de zes minuten aan extra tijd waarin Tousart nog zijn tweede gele kaart kreeg. Ondanks die rode kaart hield Hertha de 0-2 vast en bleef de club uit Berlijn in de Bundesliga.