'Diesel' Juventus volgt zijn eigen weg

Reacties

Na een rampzalige seizoenstart mengt Juventus zich als vanouds in de Italiaanse kampioensstrijd. Trainer Massimiliano Allegri is trots, maar volgens hem steekt Internazionale er met kop en schouders bovenuit in de Serie A.

'Diesel' Juventus volgt zijn eigen weg

'Het gaat goed. We zijn prima in vorm, maar dat moest ook wel. We hadden een flinke achterstand om goed te maken', aldus Allegri na de 3-1 zege op Fiorentina (op de foto doelpuntenmaker Paulo Dybala). Het was alweer de zesde winstpartij op rij van Juventus. 'Als ik ons optreden analyseer, vind ik dat het heel aardig ging, maar ook dat we nog veel beter kunnen.'

Door de zege op de zestiende speeldag wipte Juventus over AS Roma heen op de ranglijst en staat het nu vierde. Een formidabele prestatie, want na tien speelronden stond De Oude Dame twaalfde met elf punten achterstand op de Romeinen. 'We bekijken het stapje voor stapje. Een paar weken geleden richtten we onze pijlen op AC Milan. Die zijn we voorbij. Daarna keken we naar Roma. Die zijn we nu ook voorbij. En nu gaat het vizier op Napoli (derde) en daarna op Fiorentina (tweede)', vervolgde Allegri.

Helemaal bovenaan staat Inter, dat zaterdag op bezoek bij Udinese een imponerende 4-0 zege boekte. De Milanezen staan vier punten voor op nummer twee Fiorentina en het gat met Juve bedraagt zes punten. 'Inter is de titelfavoriet. Als we die club voorbij willen streven, moeten we boven onszelf uitstijgen. Dan moeten er hele bijzondere dingen gebeuren', stelde Allegri.

Allegri vindt niet dat hij zijn critici de mond heeft gesnoerd met de prestaties van de afgelopen weken. De eerste weken van het seizoen werd er immers stevig aan zijn stoelpoten gezaagd. 'Wij zijn Juventus', stelde Allegri droogjes vast toen hij daarmee geconfronteerd werd. 'Juventus laat zich niet leiden door anderen. Wij volgen altijd onze eigen weg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.