Diego Costa wijst Atlético de weg tegen oude club Rayo

Atlético Madrid heeft door een 4-3 overwinning op stadgenoot Rayo Vallecano de tweede zege van het seizoen geboekt. De vorig seizoen nog voor Rayo spelende Diego Costa vervulde een cruciale rol aan de kant van Atlético, dat in de slotfase de overwinning ondanks een 4-0 voorsprong nog bijna uit handen gaf.

In de eerste helft deed de ploeg van trainer Diego Simeone het met één treffer nog rustig aan. Middenvelder Mario Suárez opende na een half uur de score uit een voorzet van Diego Costa (foto). De 23-jarige aanvaller was vorig seizoen als huurling nog goed voor tien competitiegoals namens Rayo.

Teruggekeerd bij Atlético liet Diego Costa zondagavond zien uitstekend de weg te weten in de door oud-ploeggenoten opgetrokken defensie van Rayo. Want ook bij de drie overige treffers had hij een aandeel. Vlak na rust liet hij zowel Koke als Arda Turan van dicht bij binnen tikken, terwijl de door Falcao benutte strafschop werd gegeven na een overtreding op de Braziliaan.

Nadat Cristian Rodríguez in de 57ste minuut in het veld was gekomen voor Diego Costa, was het ook meteen gedaan met de productie van Atlético.

Het was het sein voor Rayo om nog één keer aan te zetten. In de slotfase werd het daardoor nog 4-3. Invaller Andrija Delibasic reageerde tot twee keer toe attent op voorzetten van twee andere invallers, Alejandro Domínguez en Alhassane Bangoura. Vervolgens werd het door slecht verdedigen van Atlético zelfs nog spannend, toen Leonardo Baptistao de aansluitingstreffer maakte.

De zege van Atlético kwam in blessuretijd niet meer in gevaar. Met nog een wedstrijd te goed staat de tweede club van Madrid daarom met zeven punten op de vijfde plaats, één plek hoger dan het eveneens goed gestarte Rayo.

Overige uitslagen in SpanjeGranada - Deportivo La Coruña 1-1Osasuna - Real Mallorca 1-1Real Sociedad - Real Zaragoza 2-0 Foto: VI Images