'Diego Costa is een van de beste spitsen ter wereld'

Reacties

De tactische aanpassing van Chelsea-manager Antonio Conte heeft ook Diego Costa weer doen ontwaken als dodelijk aanvalswapen. 'Hij is een van de beste spitsen ter wereld.'

'Diego Costa is een van de beste spitsen ter wereld'

Met alweer zijn tiende treffer van het seizoen maakte Diego Costa zondag tegen Middlesbrough het verschil, waardoor Chelsea na de zesde Premier League-zege op rij zonder tegentreffer koploper is.

Ook voor de Spanjaard is het een overwinning. Na twee seizoenen op Stamford Bridge, waarin hij met zijn gedrag meer aandacht genereerde dan met zijn doelpunten, is ogenschijnlijk het kwartje gevallen voor Diego Costa. Tot genoegen van Conte.

'In het verleden zou mij gevraagd zijn naar zijn gedrag, zijn reactie en zijn ongeduld', zei de Italiaanse coach na de 0-1 zege op Middlesbrough. 'Maar op dit moment is hij een van de beste spitsen ter wereld. Hij moet op deze weg verder gaan. Hij toont op de juiste manier zijn geduld. Hij helpt zijn team met en zonder de bal, en hij scoort veel.'

Diego Costa was dit seizoen in negen van zijn twaalf competitieduels trefzeker. Zijn doelpunt tegen Middlesbrough was tevens alweer zijn vijfde in zes uitduels voor The Blues.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.