'Die bekerfinale moet doorgaan, links- of rechtsom'

Reacties

Frans van Seumeren slaat alarm op de dag dat de bekerfinale oorspronkelijk gepland stond. Volgens de FC Utrecht-eigenaar is het hoog tijd dat er vanuit de voetbalwereld een duidelijk plan wordt gelanceerd om de schade van de coronacrisis te beperken. Over de bekerfinale is hij duidelijk.

'Die bekerfinale moet doorgaan, links- of rechtsom'
© Pro Shots

Vanuit de Eredivisie en KNVB is de intentie uitgesproken om het huidige seizoen af te maken, maar vooralsnog is het vooral afwachten. Van Seumeren pleit voor het concreet uitwerken van plannen en heeft zelf een uitgedacht idee voor het geval dat mocht blijken dat het uitspelen van het huidige seizoen geen optie is.

'Lukt het niet om dit seizoen uit te spelen, dan kun je inzetten op nog drie wedstrijden zonder publiek. Die bekerfinale moet doorgaan, links- of rechtsom. Net zoals het belangrijk is dat je in de competitie met zijn allen uiteindelijk op evenveel wedstrijden staat. Gezien de inhaalwedstrijden wordt de titel dan in ieder geval op het veld gehaald. Die is dan voor AZ of Ajax', legt Van Seumeren uit. Voor AZ zou dat betekenen dat er in de Eredivisie nog een thuiswedstrijd tegen Feyenoord komt en Ajax speelt dan uit tegen FC Utrecht.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

In de discussie over het sportieve benadrukt Van Seumeren het belang van de bekerfinale tegen Feyenoord. 'Wij willen hoe dan ook die bekerfinale spelen. Wanneer maakt me niets uit, desnoods in augustus in plaats van de Johan Cruijff-wedstrijd. Desnoods in september. Hoezo als dat niet kan? Waarom zou je de spelers en betrokkenen niet kunnen laten testen en dan laten spelen. Sterker, als het niet meer kan om met publiek te spelen is het juist extra belangrijk om wel met iets te komen', aldus de clubeigenaar.

Van Seumeren voegt toe over zijn hierboven genoemde plan: 'Ik voorspel je dat alle kijkrecords gebroken worden en dan is het seizoen in ieder geval op een eerlijke manier beslist. We hebben het hier over grote belangen in tijden waarin je vooral veel uitgeeft en er weinig tot niets binnenkomt. Net als iedere andere branche moet je creatief durven zijn.'

Lees het volledige interview met Van Seumeren op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.