Dick Advocaat grootverdiener in Russisch voetbal

De Russische competitie is aan het uitgroeien tot een van de rijkste competities ter wereld. Kevin Kuranyi is de speler die het meeste salaris ontvangt, maar de spits van Dinamo Moskou krijgt toch nog 1,3 miljoen euro minder dan bondscoach Dick Advocaat.

Dick Advocaat grootverdiener in Russisch voetbal

Clubs op het hoogste niveau in Rusland besteden zestig tot tachtig procent van hun begroting aan spelerssalarissen en de budgetten zijn de laatste tien jaar zo'n acht keer over de kop gegaan. De website Sports maakte in samenwerking met het financiële tijdschrift Finans een overzicht van de best betaalde voetballers en coaches in het land.

Na Kuranyi is de Portugees Danny van Zenit Sint-Petersburg de best verdienende voetballer in de Russische competitie. Mbark Boussoufa moet vier spelers in de competitie voor zich dulden die meer salaris ontvangen.

Ruud Gullit moet bij de coaches naast Advocaat ook Zenit's Luciano Spalletti en Miodrag Bozovic van Dinamo Moskou voor zich laten. De Nederlandse coach van Terek Grozny ontvangt evenzogoed 1,5 miljoen euro jaarsalaris.

Hieronder een overzicht van de best betaalde voetballers en coaches in de Russische competitie in Euro's. De genoemde bedragen zijn netto en bestaan uit het basissalaris en tekengeld. Sponsorinkomsten en bonussen zijn niet meegerekend. Bij Roberto Carlos is het tekengeld niet bekend en daarom is zijn naam gemarkeerd met *.

Overigens kreeg de Braziliaan vorige week op zijn 38ste verjaardag van de clubleiding wel een Bugatti Veyron ter waarde van bijna twee miljoen euro cadeau en werd er een megafeest voor hem georganiseerd waarbij diverse wereldsterren kwamen optreden.

Naam speler Club Jaarinkomsten
1. Kevin Kuranyi Dinamo Moskou 5,7 miljoen
2. Danny Zenit 3,4 miljoen
3. Andriy Voronin Dinamo Moskou 3,0 miljoen
4. Carlos Eduardo Rubin Kazan 2,6 miljoen
5. Mbark Boussoufa Anzhi Makhachkala 2,4 miljoen
6. Bruno Alves Zenit 2,3 miljoen
7. Alexander Bukharov Zenit 2,2 miljoen
Vagner Love CSKA Moskou 2,2 miljoen
Fernando Meira Zenit 2,2 miljoen
10. Alexander Kerzhakov Zenit 2,1 miljoen
Boketti Salvatore Rubin Kazan 2,1 miljoen
Gekdeniz Karadeniz Rubin Kazan 2,1 miljoen
13. Roberto Carlos * Anzhi Makhachkala 2,0 miljoen
Danko Lazovic Zenit 2,0 miljoen
 
45. Keisuke Honda CSKA Moskou 1,3 miljoen
 
 
Naam Club Jaarinkomen
1. Dick Advocaat Nationale ploeg 7,0 miljoen
2. Luciano Spalletti Zenit 4,0 miljoen
3. Miodrag Bozovic Dinamo Moskou 2,0 miljoen
4. Ruud Gullit Terek Grozny 1,5 miljoen
5. Leonid Slutsky CSKA Moskou 1,2 miljoen
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's