Díaz overleeft kamikazeactie Brighton-goalie en leidt zege Liverpool in

Reacties

Liverpool heeft de druk op Manchester City weer opgevoerd. Brighton and Hove Albion werd aan de kant gezet in het Amex Stadium. Bij de openingstreffer ontsnapte Brighton-keeper Robert Sánchez aan een rode kaart.

Díaz overleeft kamikazeactie Brighton-goalie en leidt zege Liverpool in
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Liverpool beleefde dinsdag een teleurstellende avond tegen Internazionale, maar wist zich ondanks de nederlaag op Anfield wel te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Om ook in de race te blijven voor de Premier League-titel, moest Liverpool middenmoter Brighton, met Joël Veltman in de basis, verslaan.

De thuisploeg was al vroeg in de wedstrijd dreigend, maar het schot van Neal Maupay vloog net naast.  Na ruim een kwartier spelen kwam Liverpool aan de leiding. Joël Matip stuurde Luis Díaz diep, waarna de Colombiaan met een kopbal Brighton-doelman Sánchez passeerde. Daarbij raakte de Spanjaard met zijn knie hard de borstkas van de aanvaller van Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Terwijl de bal in het doel rolde bleef Díaz op het veld liggen en leek Sánchez te moeten vrezen voor een aftocht naar de kleedkamer. Scheidsrechter Mike Dean hield opmerkelijk genoeg de kaarten op zak. De VAR bekeek de beelden van het incident nogmaals vanwege a potential red card, maar de keeper van Brighton mocht blijven staan. Ook Díaz kon het duel vervolgen.

Na de tumultueuze openingsgoal hield Liverpool het heft in handen in Zuid-Engeland. Brighton gaf vlak na rust nog wel een waarschuwingsschot af via Leandro Trossard, maar Liverpool wist de voorsprong na een uur spelen te vergroten. Nadat Yves Bissouma een schot van Naby Keita met zijn arm blokkeerde, mocht Mohamed Salah vanaf elf meter aanleggen. Nadat Salah eerder de lat trof, zag hij dat Sánchez kansloos was op zijn harde uithaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mijlpaal
De 0-2 voor Liverpool was het 2000ste doelpunt voor The Reds in de Premier League, alleen Manchester United vond vaker het net in de hoogste Engelse competitie. Tien procent van de goals kwam op naam van Sadio Mané en Salah.

Liverpool nam na de benutte penalty van Salah gas terug en zag Brighton via invaller Danny Welbeck nog gevaarlijk worden met het hoofd, maar Alisson Becker voorkwam een late aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Aan de andere kant verzuimde Días bij een snelle uitbraak zijn enerverende middag af te sluiten met een tweede doelpunt.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.