Di Vaio bevestigt Bayern-clausule Zirkzee: 'Hij is een uniek geval'

Reacties

Wat Bologna betreft valt er deze winter niet te praten over een transfer van Joshua Zirkzee. Technisch directeur Marco Di Vaio neemt de telefoon niet op als er clubs bellen voor de 22-jarige aanvaller, die in rap tempo naam maakt in de Serie A.

Di Vaio bevestigt Bayern-clausule Zirkzee: 'Hij is een uniek geval'
© Pro Shots

Zirkzee kwam vorig jaar voor 8,5 miljoen euro over van Bayern München, maar moest in zijn eerste seizoen vaak nog voorrang verlenen aan Marko Arnautovic. Nu de Oostenrijkse aanvaller naar Internazionale is vertrokken, schittert Zirkzee bijna wekelijks op de Italiaanse velden. Dit seizoen was de jeugdinternational al goed voor zeven goals en twee assists in de Serie A. De Italiaanse sportkranten staan inmiddels vol met ronkende verhalen over de aanvalsleider van de Rossoblù.

Donderdag komt de toekomst van Zirkzee aan bod in een interview dat La Gazzetta dello Sport afnam met Di Vaio. De oud-spits van onder meer Juventus, Parma en Valencia gaat tegenwoordig over het transferbeleid van zijn oude club en stelt tegenover de roze sportkrant dat hij Zirkzee, die in verband wordt gebracht met diverse Europese topclubs, in januari niet zal laten gaan. 'We zijn nog niet gebeld over Zirkzee. Maar we zouden ook niet opnemen.'

Marco Di Vaio (rechts) met Bologna-voorzitter Joe Saputo.
© Pro Shots
Marco Di Vaio (rechts) met Bologna-voorzitter Joe Saputo.

De afgelopen weken schreven buitenlandse media al over een clausule in het contract van Zirkzee, die komende zomer voor een vast bedrag van veertig miljoen euro zou zijn op te halen in het Stadio Renato Dall'Ara. Volgens Di Vaio geldt die clausule alleen voor Bayern. De Duitse recordkampioen heeft dus de mogelijkheid om Zirkzee terug te halen. 'Aan de andere clubs kunnen we vragen wat we willen', is de Italiaanse oud-international duidelijk.

Zirkzee wordt inmiddels vergeleken met legendarische aanvallers uit het verleden, maar volgens Di Vaio heeft Bologna met de voormalig jeugdspeler van Feyenoord een unieke speler in huis. 'Joshua is een 9,5', aldus de voormalig international van Italië, doelend op de speelwijze van Zirkzee, die zich veelvuldig laat terugzakken uit de spits. 'Hij is niet met een andere speler te vergelijken, hij is een uniek geval.' En daar doet Bologna niet zomaar afstand van.

Motta
Ook voor trainer Thiago Motta, de man die Zirkzee dit seizoen aan het voetballen kreeg, is veel interesse. Di Vaio hoopt de veelbelovende coach (41) voorlopig nog in Bologna te houden. 'We zijn niet bang dat een grote club hem wegkaapt. Dit is een plek waar hij zich kan ontwikkelen en zijn eigen spel kan spelen. Ik denk dat dat een belangrijke basis is voor een jonge, goede trainer. En als we Europees voetbal halen, zou dat zeker helpen om met elkaar door te gaan.'

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
37
29
6
2
87-20
+67
93
2
AC Milan
37
22
8
7
73-46
+27
74
3
Bologna
37
18
14
5
54-30
+24
68
4
Juventus
37
18
14
5
52-31
+21
68
5
Atalanta Bergamo
36
20
6
10
67-39
+28
66
6
AS Roma
37
18
9
10
64-44
+20
63
* Actueel tot en met 21 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.