Deze spookgoal leverde heel Panama een extra feestdag op

Reacties

Panama heeft zich voor het eerst in de historie van het land geplaatst voor het WK. Dat had het voor een groot deel te danken aan een spookgoal van Gabriel Torres én het falen van de Verenigde Staten.

Deze spookgoal leverde heel Panama een extra feestdag op

Costa Rica kwam in Panama City nog wel op voorsprong via Johan Venegas, maar werd ernstig benadeeld door de arbitrage bij de 1-1. Een treffer van Torres die helemaal geen treffer (zie video onder deze alinea) was werd namelijk goedgekeurd, tot ontsteltenis van Costa Rica.

Omdat de Verenigde Staten met 2-1 verloren van Trinidad & Tobago plaatste Panama zich voor het eerst in de historie van het land voor het WK. Voor de president van Panama reden genoeg om woensdag 11 oktober om te toveren in een nationale feestdag.

'De wens van de bevolking is uitgekomen: vier deze historische dag voor Panama. Woensdag is bij deze een nationale feestdag. Iedereen is woensdag vrij, de scholen zijn een dag dicht. Vier deze dag met je familie', jubelde president Juan Carlos Varela.

Het winnende doelpunt van Panama tegen Costa Rica:

Door de zege van Panama en het eigen falen van de VS is dat laatste land er voor het eerst sinds 1986 niet bij op een WK. Bondscoach Bruce Arena nam alle verantwoordelijkheid op zich en weigerde te wijzen naar de arbitrage in Panama City.

'Hier zijn we helemaal kapot van. We hadden alles in eigen hand. Het valt niet goed te praten dat we hier niet minstens een punt gepakt hebben. Ik accepteer de volledige verantwoordelijkheid voor dit falen en we gaan zeker niet wijzen naar resultaten van andere landen. We hebben zelf gefaald. Er zijn geen excuses', aldus Arena.

Team USA eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats. 'Het is goed voor CONCACAF dat het dit keer zo spannend was. Mexico was de dominante ploeg en Costa Rica heeft laten zien over veel kwaliteit te beschikken. Nummer drie Panama, nummer vier Honduras en wijzelf waren vooral enorm wisselvallig.'

Samenvatting Trinidad & Tobago - Verenigde Staten:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.