Details gestaakte wedstrijd in België: 'Met een deel van een kettingzaag gegooid'

Reacties

Tijdens de zitting van de Belgische tuchtcommissie over de gestaakte wedstrijd tussen Union Sint-Gillis en Beerschot zijn meer details naar buiten gebracht over de ongeregeldheden. Op de slotdag van de reguliere competitie ging het mis in het stadion van de koploper, waar fans van Beerschot zich misdroegen.

Details gestaakte wedstrijd in België: 'Met een deel van een kettingzaag gegooid'
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
Awarded
Beerschot
Beerschot

De wedstrijd tussen Union en Beerschot werd afgelopen zondag vijf minuten voor het einde gestaakt vanwege het wangedrag van de bezoekende supporters. Zo werd er met vuurwerk en andere voorwerpen gegooid en betraden enkele Beerschot-fans het veld. De kans is groot dat Union, ondanks de 0-0 die op het bord stond op het moment van de staking, drie punten mag bijschrijven. Het al gedegradeerde Beerschot toonde daar vrijdag tijdens de zitting geen bezwaren tegen.

Beerschot kreeg al vijftigduizend euro boete van de Pro League vanwege het wangedrag van de supporters. Aanklager Jan Keulen vertelde dat de kans op herhaling groot is bij Beerschot, dat in het verleden vaker dit soort incidenten met supporters kende. 'Sportief mag de club dan laatste staan. Disciplinair zijn ze de nummer één van het Belgische voetbal', vertelde Keulen tijdens de zitting.

Keulen somde enkele gevallen uit het verleden op. 'Sinds de terugkeer naar het profvoetbal in het seizoen 2017/18 liep Beerschot vijftien veroordelingen op voor vuurwerkgebruik van de fans.' Beerschot hoopt op een voorwaardelijke straf, maar dat lijkt niet te gebeuren. 'We kunnen al lang niet meer akkoord gaan met voorwaardelijke straffen. Het heeft geen enkele zin. De situatie is de voorbije jaren alleen nog maar geëscaleerd.'

De aanklager had ook een aantal details van de gedragingen van de supporters. Dat er zelfs met de ketting van een kettingzaag naar een steward van Union is gegooid, was het meest opmerkelijk. 'Vandaag worden de club vier zaken verweten. Het gaat om het gebruik en het gooien van vuurwerk, om het gooien van andere voorwerpen, om de bestorming van het speelveld waarbij ze de confrontatie zochten met de Union-fans en om de houding van de Beerschot-fans tussen de tijdelijke schorsing van het duel en de definitieve stopzetting.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Beerschot
Meer over Beerschot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.