Kampioen Kuijt positief gestemd over langer verblijf bij Beerschot

Reacties

Dirk Kuijt had de promotie al binnen met Beerschot, maar de Katwijkse trainer weet sinds dit weekend dat het kampioenschap in de Challenger Pro League ook binnen is. De trainer van de Kielse Ratten belde in bij Rondo om het succes van zijn ploeg te bespreken.

Kampioen Kuijt positief gestemd over langer verblijf bij Beerschot
© Pro Shots

'Op 3 januari ben ik begonnen, we moesten gelijk aan de slag want er waren nog vijf, zes teams die meededen om het kampioenschap', blikte Kuijt terug op de voorbije 3,5 maand. 'Het lag allemaal dicht bij elkaar, maar in de laatste weken wonnen wij alles en verspeelden de ploegen om ons heen allemaal punten.'

De trainer legt uit waar hij zo'n beetje terecht is gekomen. 'Het is een volksclub waar de afgelopen jaren veel gebeurd is, dit is een fantastische prestatie van spelers die boven zichzelf zijn uitgestegen. Mooi om daar trainer van te zijn', aldus de trainer die zijn eerste grote succes als hoofdcoach viert.

'Dit is voor mij een enorme opsteker. Trainer is een ervaringsvak, je zal altijd blijven leren. Zeker ook van negatieve ervaringen, zoals ADO. Daar heb ik te veel hooi op mijn vork genomen. Die dingen nam ik mee naar dit project. Het was niet makkelijk, des te mooier dat het lukt.' De vraag der vragen in Antwerpen: blijft de coach?

'Dat is wel de doelstelling, ik heb het super naar mijn zin en wil graag blijven. De club is creatief geweest met het neerzetten van een elftal, maar als trainer ben je geen tovenaar. Ik ben afhankelijk van de mogelijkheden om me heen. Als dat goed zit, zou ik willen blijven. En ik denk dat het goed komt', aldus Kuijt, die nog uithaalde naar enkele Nederlandse media.

'De Belgische pers vroeg me vaak hoe het kon dat ik zo negatief word benaderd door de Nederlandse media. In Nederland kunnen we bikkelhard zijn, er zijn mensen die het heel fijn vinden om mensen met de grond gelijk te maken. In Nederland zijn we dat gewend, in België heb ik dat wel moeten uitleggen. In België krijg je ook wel kritiek, maar meer inhoudelijk. Zo zou het denk ik moeten. In Nederland zie je het ook bij Jordan Henderson, dat is iemand voor wie je ook meer respect zou kunnen opbrengen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Beerschot
Meer over Beerschot
Meer Tweede Klasse
Meer over Tweede Klasse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.