Dest kan daad bij woord voegen na keuze voor Amerika

Reacties

Sergiño Dest zit zoals verwacht weer bij de selectie van de Verenigde Staten. De negentienjarige rechtsback van Ajax kan zijn keuze voor Amerika later deze maand officieel maken als hij in actie komt in de Nations League-duels met Canada en Cuba.

Dest kan daad bij woord voegen na keuze voor Amerika
© Pro Shots

Dest debuteerde in september al als international van Team USA, maar speelde toen alleen twee oefeninterlands. De in Almere geboren vleugelverdediger ontbrak in oktober vervolgens en kon daardoor nog steeds switchen naar het Nederlands elftal, maar maakte onlangs bekend international van Amerika te blijven.

Nu kan Dest de daad dus ook bij het woord voegen. Een speler die in een competitieve interland uitkomt voor een land kan daarna immers écht niet meer overstappen, mocht hij zich later om een of andere reden toch nog bedenken. Op 15 november speelt Amerika tegen Canada, op 19 november tegen Cuba.

'Keuze niet heel opmerkelijk, al zou Dest prima bij Oranje passen'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.